Connect with us

DÜNYA

Putin’den Batı’ya: Çocuklara cinsiyet değiştirmeyi özendirmek hastalıktır

Rusya Devlet Başkanı Putin, Batılı ülkelerin çocuklara, cinsiyet değiştirmenin son derece normal olduğunu empoze etmesinin korkunç olduğunu söyleyerek, bu düşünceyi çocuklara aşılayan zihniyetin hastalıklı olduğunu belirtti.

Published

on

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Uluslararası Valday Tartışma Kulübü’nün Soçi’deki toplantısında yaptığı açıklamalarla dünya gündemine oturdu.

Daha önce de LGBT propagandalarına karşı yaptığı sert çıkışlarla bilinen Putin, bu kez de Batılı ülkeleri topa tuttu.

Günümüzde özellikle sosyal medya ve eğlence platformlarında sık sık körüklenen cinsiyetsizlik akımlarına tepki gösteren Putin, bunun sorumlusunun Batılı ülkeler olduğunu söyledi.

“İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN SUÇ”

Batı toplumunda yaşayan gençlere ve çocuklara, cinsiyet değiştirmenin son derece normal olduğunun empoze edilmesinin korkunç olduğunu söyleyen Putin, bu düşünceyi çocuklara aşılayan zihniyetin hastalıklı olduğunu savundu.

Soçi’de yaptığı açıklamalarda Rus lider, “Batı’nın çocuklara cinsiyet değiştirmenin normal olduğunu empoze etmesinin insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

LGBT DERNEKLERİNİN FAALİYETLERİNİ YASAKLAMIŞTI

“Batı, küçük bir erkek çocuğuna, kıza dönüşmesinin son derece normal olduğunu söylüyor. Bu gerçekten iğrenç bir şey” yorumunda bulunan Putin’in bu sözleri, büyük yankı uyandırdı.

Rus lider, daha önce de Rusya’daki LGBT derneklerinin faaliyetlerine tepki göstermiş ve bu derneklerin eşcinsel evliliğin propaganda yapmalarını yasaklamıştı.