Connect with us

3. SAYFA

Kayseri OSB Başkanı Nursaçan görevden alındı

Uzun süredir usulsüzlüklerle gündeme gelen Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan’ın ve OSB yönetiminden bazı isimlerin görevden alındığı iddia edildi.

Published

on

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ve ekibinden 9 ismin görevden alındığı iddia edildi. Kayseri yerel medyasına yansıyan iddiaya göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından KEP üzerinden bilgilendirme ile görevine son verildiği ileri sürülen Nursaçan’ın, tebligatı pazartesi günü alması bekleniyor.

Nursaçan ve yönetimi hakkında en son hazırlanan iddianame kabul edilmiş ve dava Ağır Ceza Mahkemesine taşınmıştı.

Tahir Nursaçan ile 4 yönetim kurulu üyesi, 2 denetim kurulu üyesi, 2 yönetici ve 1 yeminli mali müşavir ile toplamda 10 kişinin görevden alındığı iddia ediliyor.

SAYISIZ İDDİA İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Tahir Nursaçan, Kayseri OSB yönetimine dair şikayetler ve suçlamalar üzerine gelen müfettişlerin hazırladığı raporlarla gündeme gelmişti. Raporlarda en dikkat çekici detaylar ise, 73 bin TL değerinde tesbihler, 23 bin TL’lik tuğra figürlü fincan takımları ve 1,1 milyon TL’ye tasarlanan ziyaretçiye kapalı Osmanlı Temalı müze oda olmuştu.

Öte taraftan 350 bin TL’lik 59 adet cep telefonu, Nursaçan ve yönetimindeki bazı kişilere ait OSB içerisinde yer alan kaçak yapılar ve genel kurul onayı olmadan OSB tarafından kurulan ‘Kayseri O.S.B. Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dayanışma Vakfı’na devredilen taşınmazlar meselesi, OSB’ne Sahip Çık Platformu Sözcüsü Bekir Okay Kiracıoğlu’nun “Dibine kadar batmışsınız” şeklinde ki ifadeleriyle gündeme gelmişti.

Son olarak Kiracıoğlu’nun gündeme getirmesiyle OSB’nin 2020 yılında faaliyete geçirdiği Dubai Ticaret Merkezi’nin ettiği zararlar ortaya çıkmıştı.

PAZARTESİ TEBLİĞ EDİLECEK

OSB Başkanı Tahir Nursaçan ve diğer 9 kişinin görevden alınmasına ilişkin tebligatın 17 Ekim’de verilmesi bekleniyor. OSB’de oluşacak yönetim boşluk ise 12 Kasım genel kuruluna kadar 4 yedek üyenin yönetimi ile doldurulacak.

Uzun süredir kendisine ve yönetimine karşı kurulan OSB’ne Sahip Çık Platformu ile polemik halinde olan Nursaçan’ın görevden alınmasına ilişkin platform sözcüsü Kiracıoğlu ise; “Beklenen bir durumdu. Biraz gecikmiş bir karar” şeklinde konuştu.