Connect with us

GÜNDEM

ABD’den Türkiye’ye taziye mesajı: Sınır ötesinden yapılan saldırıları kınıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı, Fırat Kalkanı Bölgesi’nde terör örgütü PKK/YPG’nin saldırısı sonucu şehit olan iki özel harekat polisi için taziye başsağlığı diledi. Bakanlık Sözcüsü Ned Price yaptığı açıklamada, “NATO müttefikimiz Türkiye’ye sınır ötesinden yapılan saldırıları kınıyoruz. Suriye’de öldürülen iki Türk polisinin ailelerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

Published

on

Price, günlük basın brifinginde terör örgütü YPG/PKK tarafından Türkiye’ye yönelik saldırıları değerlendirdi. Price, YPG/PKK’nın adını zikretmeden “NATO müttefikimiz Türkiye’ye sınır ötesinden yapılan saldırıları kınıyoruz. Suriye’de öldürülen iki Türk polisinin ailelerine de başsağlığı diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ABD’li sözcü, “Ateşkes bölgelerine tüm tarafların riayet etmesi, Suriye’de istikrarın güçlendirilmesi ve siyasi çözüm için çalışılması önemlidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Price, “Türkiye bizim önemli bir NATO müttefikimiz ve terörle mücadeleden Suriye’de çatışmanın sona erdirilmesine kadar birçok alanda ortak çıkarlarımız var. Suriye politikası konusunda Ankara ile yakın istişare halinde olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Price, F-16’larla ilgili bir soru üzerine, savunma alanındaki satışlarla ilgili Kongreye bildirim yapılana kadar herhangi bir yorumda bulunmayacaklarını söyledi.