Connect with us

SAĞLIK

9 Ekim corona virüsü tablosu ve vaka sayısı açıklandı!

Sağlık Bakanlığı, corona virüs için son gelişmeleri ve günlük tabloyu paylaştı. Tabloya göre son 24 saatte 348 bin 856 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 645 kişinin testi pozitif çıktı, 206 kişi yaşamını yitirdi. Bakan Koca, yaptığı paylaşımda gençlere çağrı yaparak, “GENÇLER, bize salgından çıkış yolunu gösterin! Yeni vakalarda en yüksek oranı sizler oluşturuyorsunuz. Hastalığı fark etmeden bulaştırmanız çok kolay! Covid’siz günlerin özlemini en çok duyansa sizlersiniz. Aşınızla, günlük hayatınızla bize örnek olsanız… Şu tablo çook değişir!” ifadelerini kullandı.

Published

on

Sağlık Bakanlığı, 9 Ekim corona virüs tablosunu paylaştı. Açıklanan tabloya göre, son 24 saatte 348 bin 856 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 645 kişinin testi pozitif çıktı, 206 kişi yaşamını yitirdi.

BAKAN KOCA’DAN GENÇLERE ÇAĞRI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gençlere çağrı yaparak, “GENÇLER, bize salgından çıkış yolunu gösterin! Yeni vakalarda en yüksek oranı sizler oluşturuyorsunuz. Hastalığı fark etmeden bulaştırmanız çok kolay! Covid’siz günlerin özlemini en çok duyansa sizlersiniz. Aşınızla, günlük hayatınızla bize örnek olsanız… Şu tablo çook değişir!” ifadelerini kullandı.

8 EKİM KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı, 8 Ekim corona virüs tablosundaki test sayısını 360 bin 115 olarak açıklarken, 30 bin 201 vaka tespit edildiğini bildirmişti. Koronavirüsten 188 kişi hayatını kaybetmiş, iyileşen sayısı ise 28 bin 167 olarak açıklanmıştı.