Connect with us

MEDYA

Sosyal medya devleri çöktü

Sosyal medya platformları Instagram, Facebook ile anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a erişim sağlanamıyor. Konuyla ilgili ilk açıklama Facebook’un İletişim Direktörü Andy Stone’dan geldi. “Uygulamalarımız ve ürünlerimize erişimde bir sorun olduğunun farkındayız” diyen Stone, en kısa sürede normale döndürmek için çalıştıklarını ifade etti.

Published

on

Sosyal medya kullanıcıları dünya genelinde Instagram ve Facebook’a erişim sağlayamıyor. Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp da erişim sorunu yaşanan platformlar arasında yer alıyor…

Sorunun neden kaynaklandığına ilişkin henüz bir bilgi bulunmazken, birçok Twitter kullanıcısı Facebook, Instagram ve WhatsApp’a giremediğini aktarıyor.

SAAT 18:44’TE ÇÖKTÜ

Web sitelerinde gerçekleşen sorunlarına ilişkin anlık bilgiler sağlayan ‘Down Detector’ internet sitesi, dünya genelinde yaşanan sorunun TSİ ile 18.44’te başladığını bildirdi.

Facebook’tan küresel ölçekteki bu soruna ilişkin henüz bir açıklama gelmiş değil.

WHATSAPP’TAN İLK AÇIKLAMA

Söz konusu soruna ilişkin her üç sosyal medya platformunu da çatısında barındıran Facebook’un İletişim Direktörü Andy Stone, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Uygulamalarımız ve ürünlerimize erişimde bir sorun olduğunun farkındayız. Mümkün olan en kısa sürede her şeyin normale dönmesi için çalışıyoruz, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.” ifadesini kullandı.

Stone, söz konusu uygulamalara hangi ülkelerde erişim sorunu yaşandığına ilişkin detay paylaşmadı

BAKANLIK’TAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, “Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir” açıklaması yaptı.