Connect with us

3. SAYFA

Ücretsiz sağlık danışma hattını 1236 defa arayan ayak fetişistine ceza

İngiltere’de ücretsiz sağlık hattına iki yılda 1236 kez telefon ederek çalışanları ayakları hakkında konuşturmaya çalışan ayak fetişistine para ve hapis cezası verildi.

Published

on

İngiltere’de 2019’dan bu yana sağlık danışma hattına 1236 defa telefon ederek çalışanların ayakları hakkında konuşmaya çalışan ayak fetişistine ertelemeli hapis ve para cezası verildi. Worthing kasabasında yaşayan 45 yaşındaki Richard William Cove, 16 haftalık ertelemeli hapis cezasına, 200 saat boyunca ücretsiz şekilde çalışmaya ve yol açtığı maddi kayıplardan dolayı ülkenin Ulusal Sağlık Hizmetleri’ne (NHS) 2 bin sterlin tazminat ödemeye mahkum edildi.

Sussex polisinden yapılan açıklamaya göre Cove, NHS’in 111 numaralı ücretsiz danışma hattını Nisan 2019’dan bu yana 1264 defa arayarak, telefon açan sağlık çalışanları ile ayakları hakkında konuşmaya çalıştı. Ayak fetişistinin bu konuşmalarda genellikle yaşlı bir kadın gibi davrandığı, boyu ve ayaklarından söz ederek telefon hattındaki sağlık çalışanının da kendi ayakları hakkında konuşmasını sağlamaya çalıştığı belirtildi. Buna göre Cove, aramaları sırasında sahte kişisel bilgiler verip uydurma hastalıklardan söz etti. Birçok aramasında uydurduğu hastalıklar nedeniyle doktorlar kendisini geri aradı, bazı durumlarda da ambulans gönderildi.

Polis soruşturmasıysa, Cove’un bir aramasında verdiği sahte numaranın asıl sahibinin, kendisi 111’i hiç aramamış olmasına rağmen doktorlardan sürekli telefon gelmesi nedeniyle şikayet etmesi sonucunda başladı. Soruşturma sonucunda, yaşlı bir kadın gibi konuşarak 1263 arama yapan ayak fetişisti Cove’un kendi numarasına ulaşıldı.

Polis açıklamasına göre Cove bu aramaları ‘kendi zevki ve şahsi çıkarları için’ yaptığını, ayak fetişti olduğunu itiraf etti.