Connect with us

DÜNYA

Medeniyet ona yaramadı! Gerçek Tarzan öldü!

40 yıldır Vietnam ormanlarında yaşayan “Gerçek Tarzan” Ho Van Lang, 52 yaşında kansere yenik düştü. Onunla bir haftasını geçiren sonrasında da sıkı bir arkadaşı olan kaşif Alvaro Cerezo, “medeni dünyanın” Lang’e iyi gelmediğini söyledi.

Published

on

Vietnam Savaşı sırasında asker olan ve savaşta eşiyle kızını kaybeden baba Ho Van Thanh, o dönem bebek olan oğlu Ho Van Lang’i de alarak ormana kaçtı.

Tam 40 yıllarını ormanda yaşayarak geçiren baba-oğul, Ho Van Lang’in sağlığının bozulması sonrası 2013 yılında şehre inmek zorunda kaldı.

Oğul Lang’in tedavi gördüğü dönemde baba Lang, 2017 yılında öldü.

Tra Bong Bölgesi olarak bilenen yerde yıllarca yaşayan ikili, yerden 5 metre yükseklikte bir ağaç evde yaşamlarını sürdü.

Ağaç kabuklarından elbise yapan ve ormanın nimetlerinden faydalanan baba-oğul, sıradışı hayatlarıyla dünya basınına defalarca manşet oldu.

Lang’e bu “zorunlu” yaşam tarzı sebebiyle “Gerçek Tarzan” unvanı verilmişti.

“MEDENİ DÜNYA” ONA YARAMADI

Lang ile bir haftasını geçiren kaşif Alvaro Cerezo, “Öldüğüne çok üzüldüm. Ama bu ölüm onun için bir kurtuluş oldu. Çünkü son aylarda çok fazla acı çektiğini biliyordum” dedi.

“O güzel bir insandı, onu unutmak imkansız olacak, onu özleyeceğim” diyen Cerezo, “Onun medeniyet içinde yaşadığını görmek hoşuma gitmedi. Her zaman onun ve vücudunun böylesine büyük bir değişikliği kaldıramayacağından endişelenmiştim. Bütün hayatını ormanda yaşayarak geçirmişti ve sonra işlenmiş gıdalar yemeye, hatta sigara ve alkol almaya başlamıştı” ifadelerini kullanarak, “medeni dünyanın” ona iyi gelmediğini kaydetti.