Connect with us

Genel

Koronavirüs aşısı yaptırmayan genç uzaktan eğitime de alınmadı

ABD New Jersey’de bir üniversite öğrencisi, Covid-19 aşısı olmadığı için derslere alınmadı. Uzaktan eğitim almak isteyen öğrencinin bu talebi de reddedildi.

Published

on

ABD’nin New Jersey eyaletinde bulunan Rutgers Üniversitesi’nde psikoloji okuyan Logan Hollar adlı öğrenci, Covid-19 aşısı yaptırmadı. Üniversite ise Covid-19 aşısı olmayan Hollar’ı derslere almayı reddetti. Hollar, üniversitenin bu kararı üzerine derslere online yani uzaktan eğitimle katılmak istese de harç ödemesine izin verilmedi. 27 Ağustos’ta harç ödemek isteyen Hollar, e-posta ve okulla ilgili hesapların kilitlendiğini fark etti.

Üniversite’nin aşıyı zorunlu tutmasına karşı olan Hollar, 1 Eylül’den beri derslere katılamadığını söyledi. Hollar’ın uzaktan eğitimle bile derslere katılamaması ABD yönetiminin üniversitelere yönelik önceki kararlarıyla çeliştiğine dair tartışmalara neden oldu.

”TAMAMEN ÇEVRİMİÇİ BÖLÜMLER İÇİN GEÇERLİ”

ABD Yüksek Mahkemesi, aldığı bir kararda aşı olmak istemeyen öğrencilerin derslerine internet üzerinden katılabileceğini hükmetmişti. Rutgers Üniversitesi’nin bu hükmün dışına çıkması aşı destekçileriyle aşı karşıtlarını karşı karşıya getirdi. Üniversite, mahkemenin kararının ‘Tamamen çevrimiçi eğitim veren bölümler için geçerli olduğunu’ açıkladı. Hollar’ın bölümünde okuyan öğrenciler ise kampüste ders görüyor.

New York Post’un haberine göre, üniversite temsilcisi ise tıbbi ya da dini nedenlerle Covid-19 aşısı yaptırmayanların yönetime başvurabileceklerini belirtti. Temsilci, bu süreçte öğrencilerin üniversite hesaplarının kilitlendiğini, sürecin ise iki ila dört hafta sürebileceğini açıkladı. Covid-19 aşısını ‘gereksiz’ gördüğü için yaptırmayan Hollar ise üniversite yönetimine başvurmak için geç kaldı. Rutgers Üniversitesi, 23 Ağustos’tan sonra yapılan muafiyet başvurularının kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.

Hollar ise üniversitenin bu kararının ardından ”Muhtemelen başka bir üniversiteye geçmek zorunda kalacağım” dedi.