Connect with us

GÜNDEM

ABD’: Taliban’dan izin aldık!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 31 Ağustos sonrası da tahliyelere devam edeceklerini söylerken, Blackwater’ın kurucusu Erik Prince ise, Afganistan’dan ayrılmak isteyenleri 6 bin 500 dolar karşılığında ülkeden kaçırabileceğini söyledi.

Published

on

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yapılan görüşmeler kapsamında Taliban’ın, 31 Ağustos sonrasında da ülkeden ayrılmak isteyen yabancılara ve Afganlara izin vereceği yönünde söz verdiğini; Taliban’ın bu sözü tutmasını sağlamanın da ABD’nin ve müttefiklerinin görevi olduğunu açıkladı.

Washington’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Blinken, tahliye çalışmalarının daha hızlı şekilde ilerlemeye devam ettiğini söyledi:

“Sadece ABD bu kadar büyük ölçekte ve böyle karmaşık bir misyonu organize edip uygulamaya koyabilirdi. Taliban hem kamuoyuna açık şekilde hem de görüşmeler esnasında, Amerikalıların, üçüncü ülke vatandaşlarının ve Afganların 31 Ağustos sonrası da havalimanına gelişi için güvenli geçiş sağlayacağı konusunda açıklamalar yaptı.”

Blinken, ABD’nin 31 Ağustos sonrasındaki “her gün de Afganistan’dan ayrılmak isteyenlere yardım edeceğini” sözlerine ekledi. Ülkede hala yaklaşık 1.500 Amerikan vatandaşının çeşitli sebeplerle kalmış olabileceğini belirten ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ülkesinin bu kişileri takip etmek için büyük çaba harcadığını söyledi.

Blackwater'ın kurucusu Erik Prince

BLACKWATER: 6 BİN 500 DOLAR GETİRENİ ÜLKEDEN ÇIKARTIRIZ

Öte yandan ABD’nin özel güvenlik şirketi Blackwater’ın kurucusu Erik Prince, ek seferler düzenleyeceğini ve bilet başına 6 bin 500 dolar verenlere yardımcı olabileceğini söyledi.

Wall Street Journal’da (WSJ) yer alan haberde Prince ayrıca; ek ücret karşılığında evlerinden havaalanına güvenli bir şekilde geçmek isteyenlere yardım edileceğini söyledi.

Para karşılığında güç durumdaki insanların hayalleriyle oynayan Prince’ın teklifine vicdan sahibi kesimlerden çok sayıda tepki geldi.