Connect with us

GÜNDEM

Nagehan Alçı’yı yine kandırmışlar!

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, dünkü köşe yazısında, haklarında tutuklama kararı çıkartılan 28 Şubat’ın darbeci generalleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan af isterken, darbenin kudretli paşası Çevik Bir başta olmak üzere 14 emekli generalin çok yaşlı ve ayakta duramaz halde olduklarını yazmıştı. Nagehan Alçı, bir adım daha ileri giderek yazısında Çevik Bir’in ayakta zor durduğunu ve biberonla beslenebildiğini ifade etmişti. Nagehan Alçı’nın bu yazısının mürekkebi kurumadan başta Çevik Bir ve Çetin Doğan olmak üzere darbeci generaller gözaltına alınırken ayaktalardı ve hareket halindeydi.

Published

on

28 Şubat davasında cezası kesinleşip hakkında yakalama kararı verilen emekli generallerden Çetin Doğan ve Çevik Bir tutuklandı.

Mahkeme dün, Yargıtay’ın hapis cezalarını onamasının ardından 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan dönemin Genelkurmay 2’nci başkanı Çevik Bir ve Genelkurmay Harekat başkanı Çetin Doğan dahil 14 sanık hakkında tutuklama kararı vermişti.


Muğla’nın Bodrum ilçesinde adliyeye giden Doğan, polis ekiplerince hastaneye götürülüp sağlık kontrolünden geçirildi. Doğan, Muğla Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edilmek üzere polis nezaretinde hastaneden ayrıldı.

Çevik Bir de Muğla’nın Milas ilçesinde polis ekiplerince gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi. Bir, burada savcıya ifade verdiği ifade sonrası Muğla Cezaevi’ne gönderildi.

Davada cezası kesinleşen ve hakkında yakalama kararı verilen emekli korgeneral Hakkı Kılınç ise, Antalya’nın Manavgat ilçesinde evinde gözaltına alındı.

NAGEHAN ALÇI NE YAZMIŞTI?

Emekli paşalar gözaltına alınırken HaberTürk yazarı Nagehan Alçı’nın yazdıkları ile gerçeklerin örtüşmediği gözlemlendi. Alçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbeci paşalar için af isterken Çevik Bir ve Çetin Doğan’ın çok yaşlı olduklarını; yürüyemez durumda olduklarını ve özellikle Çevik Bir’in biberonla beslendiğini ifade etmişti.

Ancak gözaltılar sırasında görüldü ki, ne Çevik Bir ne de Çetin Doğan, kötürüm durumda değildi. Her ikisi de ayaktaydı ve yürüyebiliyordu.

Anlaşılan o ki, birileri, Nagehan Alçı’yı kandırmıştı!!!