Connect with us

GÜNDEM

Gergerlioğlu yeniden Meclis’te

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, AYM kararına ilişkin Başkanlık Tezkeresi’nin TBMM Genel Kurulu’nda okunmasıyla birlikte yeniden milletvekili sıfatı kazandı.

Published

on

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu yeniden milletvekili olarak Meclis’e döndü.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hakkında “hak ihlali” kararı verdikten sonra 6 Temmuz’da cezaevinden çıkan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, vekilliğinin iade edilmesi için Meclis Başkanlığı’na dilekçe verdi. Gergerlioğlu, daha sonra yaptığı açıklamada, kararın bugün Genel Kurul’da okunacağını söylemişti.

Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı sonrası cezaevinden çıkan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Twitter’dan düşürülen milletvekilliği ile açıklama yaptı.

Gergerlioğlu paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Vekilliğe iadem için Yargı kararı bugün okunuyor. Saat 14.30’da okunduktan sonra TBMM Genel kurula gireceğim. Halkın verdiği hakkı haksızlıkla kimse alamaz, galip gelen halkın iradesidir.”

MECLİS’TE İLK AÇIKLAMA

4 aylık aranın ardından yeniden milletvekilliği görevine dönen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM’de ilk açıklamasını yaptı.

Gergerlioğlu, ”Bugün halkın iradesinin tüm haksızlıklara karşı galip geldiği, halkın zaferinin tecelli ettiği gündür” ifadelerini kullandı.