Connect with us

3. SAYFA

Almanya’da 1300 kişi kayıp

Almanya’da aşırı yağışlar sonucu yaşanan sel ve su baskınlarında ölü sayısı 81’e yükseldi. Rheinlan Pfalz eyaletinin Ahrweiler bölge yönetimi, 1300 kişinin kayıp olduğunu duyurdu.

Published

on

Almanya’da çarşamba gününden bu yana ülkenin batısındaki Kuzey Ren Vestfalya ile Rheinland Pfalz eyaletlerinde etkisini sürdüren aşırı yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarında ölenlerin sayısı 81’e yükseldi.

Alman Haber Ajansının (DPA) Koblenz polis sözcüsüne dayandırdığı habere göre, Rheinland Pfalz eyaletindeki sellerde ölenlerin sayısı 50’ye çıktı. Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde de 31 kişinin öldüğü açıklanmıştı. Rheinlan Pfalz eyaletinin Ahrweiler bölge yönetimi, 1300 kişinin kayıp olduğunu bildirdi. Bölgede telefonların çalışmadığı ve çok sayıda kişiye ulaşılamadığı aktarıldı.

Almanya’nın Bonn kenti yakınlarındaki Rheinbach kasabasının bir kısmı, bir barajın yıkılma tehlikesi nedeniyle tahliye edildi.

Tedbir amaçlı tahliye için Alman ordusuna ait kamyonlar kullanılıyor. Kasaba sakinleri akraba ve tanıdıkların yanına ya da belediye binasına yerleştirildi.

BELÇİKA’DA EN AZ 11 ÖLÜ

Aşırı yağışlar Almanya’nın yanı sıra Belçika, Lüksemburg ve Hollanda’nın bazı bölümlerinde etkili oldu. Belçika’da da en az 11 kişinin öldüğü duyuruldu.

Liège ve Namur kentlerinde alçak bölgelerdeki kent sakinlerine evlerini tahliye etmeleri çağrısı yapıldı. Maas Mechelen kentinde 3 köy, su baskını tehdidi nedeniyle boşaltıldı. Verviers bölgesinde bu gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Hollanda’da Maas nehri en yüksek su seviyesine ulaştı. Ölçümlere göre nehirden saniyede 3.1 milyon litreden fazla su akıyor. Bu nedenle Maastricht kentindeki iki mahallede yaşayan yaklaşık 10 bin kişiye, olası baskın nedeniyle evlerini boşaltma çağrısı yapıldı.