Connect with us

DÜNYA

Irak’taki hastane yangınında ölü sayısı yükseldi

Irak’ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarının kaldığı hastanede dün akşam saatlerinde çıkan yangında ölü sayısının artarak 92’ye yükseldiği bildirildi.

Published

on

Irak’ın güneyindeki Zikar vilayetinde Kovid-19 hastalarının yattığı İmam Hüseyin Hastanesi’nde dün akşam saatlerinde büyük bir yangın meydana geldi. Çıkan yangında ölü sayısı 28 artarak 92’ye yükseldi.

Yangında son belirlemelere göre ölü sayısının 92’ye yükselmesinin yanında, yaralı sayısının da 50 olduğu kaydedildi.

ÖLÜ SAYISI YÜKSELDİ

Daha önce yapılan açıklamada, Zikar’daki İmam Hüseyin Hastanesi’nde çıkan yangında 68 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilmişti.

Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu gece saatlerinde söndürülmüştü.

BAŞBAKAN KAZIMİ’DEN SERT AÇIKLAMA

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Covid-19 hastalarının kaldığı İmam Hüseyin Hastanesi’nde çıkan yangına ilişkin soruşturmanın sonuçlarının 1 hafta içerisinde açıklanacağını belirterek, “Iraklıların hayatı ile oynananlar ve olaya sebep olanlar cezasız kalmayacak” dedi.

CEZASIZ KLAMAYACAK

Irak’ın Nasıriye vilayetinde yer alan Zikar kentinde korona virüs (Covid-19) hastalarının kaldığı İmam Hüseyin Hastanesi’nde dün çıkan yangına ilişkin Irak hükümetinden açıklama geldi. Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Başbakanlık Ofisi üzerinden yaptığı açıklamada, meydana gelen yangının bütün Iraklıların vicdanında derin bir yara izi bıraktığını kaydetti. İmam Hüseyin Hastanesi’nde çıkan yangının soruşturulması için üst düzey bir komisyon oluşturduğunu belirten el-Kazımi, başlatılan soruşturmaya ait sonuçların 1 hafta içerisinde açıklanacağını bildirerek, “Iraklıların hayatı ile oynananlar ve olaya sebep olanlar cezasız kalmayacak” ifadelerini kullandı.

REFORM ÇAĞRISI

Dün meydana gelen olayın Irak devletinin idari yapısında bir hata olduğunun göstergesi olduğuna dikkat çeken el-Kazımi, ülkenin idari yapısında kapsamlı reform yapılması gerektiğini ve bunun için en önemli yolun da idarenin siyasi egemenliğin etkisi altında kalmasına son vermek olduğunu kaydetti.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta geçtiğimiz nisan ayında Covid-19 hastalarının tedavi gördüğü İbni el-Hatip Hastanesinde çıkan yangında da 82 kişi hayatını kaybederken, 110 kişi yaralanmıştı. Dönemin Sağlık Bakanı Hasan el-Timimi, yangının ardından görevinden istifa etmişti.