Connect with us

MAGAZİN

Neslican Tay’ı Naz Çağla Irmak canlandıracak

Genç yaşta kansere karşı verdiği amansız mücadele ile hafızalara kazınan Neslican Tay’ın hayatı sinema filmi oluyor. Yapımcılar, uzun süren arayışın ardından Neslican’ı canlandıracak oyuncuyu buldu.

Published

on

Neslican Tay, 1998 yılında Bursa’da düyaya geldi. 15 Eylül 2019’da İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Neslican Tay, kansere karşı verdiği mücadele ile hatırlanıyor.

Üç kez kanser ile mücadele eden ve bu mücadeleleri kazanan Neslican Tay, yaşama azmiyle milyonları etkiledi ve destek buldu. Yine kanser yüzünden vefat eden ama birçok kişiye de yaşama ve bu hastalık ile mücadele etme konusunda ilham veren bir isimdi.

Neslican Tay’ın ölümü Türkiye’yi derinden sarsmıştı. 2020 yılı Eylül ayında Neslican Tay’ın hayatını anlatacak bir sinema filmi gündeme gelmişti. Hatta Neslihan Atagül’e teklif yapıldığı ve oyuncunun henüz erken bir çalışma olacağını düşünerek kabul etmediği bir proje olarak basına yansımıştı.

Neslihan Atagül olmadı ama Kırgın Çiçekler’in Kader’i Naz Çağla Irmak için anlaşma sağlandı.

Neslihan Atagül, henüz çok erken olan bir ölümün ardından Neslican Tay’ın hayatını anlatan bir filmde olmayı acının çok taze olması ve bazı başka nedenlerden kabul etmemişti.

Şimdi bu rol en son Tövbeler Olsun isimli TRT1 dizisinde Aylin karakterini canlandıran Naz Çağla Irmak’ın oldu.

Filmde Zeynep Elçin, Yurdaer Okur, İlker Aksum, Mesut Akusta ve Deniz Uğur da rol alacak.