Connect with us

DÜNYA

Dünya bunu konuşuyor: Biden İsrailli kadının önünde diz çöktü

ABD Başkanı Biden’ın İsrail Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmeden gelen kareyi, uluslararası siyasetin gündemine oturdu. Biden, Rivlin’in yardımcısının 12 çocuğu olduğunu öğrenince, önünde diz çöktü. O anlar gündem oldu.

Published

on

ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, geçen hafta Beyaz Saray’da bir araya gelmişti. İkilinin görüşmesi sırasında basına yansıyan bir kare, uluslararası gündemde olay oldu.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’in yardımcısının önünde diz çöktü.

ÖNÜNDE DİZ ÇÖKTÜ

Jerusalem Post’un aktardığı habere göre 28 Haziran’da Beyaz Saray’da gerçekleştirilen görüşmede Rivlin, Ultra-Ortodoks Yahudi (Haredi) olan 45 yaşındaki Ravitz’in en önemli yardımcılarından biri olduğunu ve zorlu işinin yanı sıra 12 çocuğuyla ilgilendiğini söyledi. Bunu duyan Biden, hayranlığını göstermek için diz çöktü.

O an, İsrail devlet başkanlığı delegasyonuna eşlik eden İsrail Hükümeti Basın Ofisi üyesi tarafından fotoğraflandı.Haim Zach tarafından çekilen bu kare kısa sürede sosyal medyada viral oldu.

MANŞETLERE TAŞINDI

İsrail medyası Biden’ın Ravitz’in önünde diz çökmesinin nedeni manşetlerine taşıdı. The Times of Israel haberi okurlarına ’12 çocuğu olduğunu öğrenen Biden, Rivlin’in yardımcısının önünde diz çöktü’ başlığı ile duyurdu.

Haberde Biden’ın bu jesti üzerine İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin’in şaşkınlığını gizleyemediğine dikkat çekildi. Amerika Birleşik Devletleri ziyareti, Rivlin’in başkan olarak yaptığı son yurtdışı gezisiydi. Rivlin, önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı olarak yerini Yahudi Ajansı’na başkanlık eden Isaac Herzog’a bırakacak.