Connect with us

DÜNYA

Gazeteciyi önce azarladı sonra özür diledi!

ABD Başkanı Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin’le görüşmesini niçin “yapıcı” diye nitelediğini soran Beyaz Saray muhabiri Collins’i “Bunu anlamıyorsan yanlış işi yapıyorsun” diye azarladı.

Published

on

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yaptığı görüşmenin ardından kendisini sıkıştıran CNN International’ın Beyaz Saray muhabiri Kaitlan Collins’i azarladı. Biden, yaptığı açıklamaya rağmen ısrarlı sorularına devam eden Collins’e “Eğer bunu anlamıyorsan yanlış işi yapıyorsun” dedi. ABD Başkanı daha sonra gazeteciden özür diledi.

Biden ile Collins arasındaki diyalog, ABD Başkanı’nın Putin’le ilk zirvesinden sonra Cenevre’de düzenlediği basın toplantısının sonunda yaşandı. Biden’ın kürsüden ayrıldığı sırada Collins sesini duyurmak için bağırarak, “Sayın Başkan, Putin’in davranışlarını değiştireceğine nasıl bu kadar inanıyorsunuz?” diye sordu.

“BU DA NEREDEN ÇIKTI?!’

Gazetecilere yeniden yaklaşan Biden, “Davranışlarını değiştireceğinden emin değilim! Bu da nereden çıktı, siz sürekli ne yapıyorsunuz? Emin olduğumu ne zaman söyledim? Şunu açıkça anlayalım, dediğim şey, eğer dünyanın geri kalanı tepki gösterir ve bu itibarlarını azaltırsa, bunun davranışlarını değiştireceğiydi” ifadelerini kullandı.

Biden hiçbir şeyden emin olmadığını ve ‘gerçekleri söylediğini’ belirtirken, Collins’den ABD Başkanı’nı kızdıran soru geldi. CNN muhabiri, “Fakat geçmiş davranışları düşünüldüğünde; basın toplantısından sonra siber saldırılarda herhangi bir dahli olduğunu inkâr etti, insan hakları ihlallerini önemsiz gösterdi, Aleksey Navalni’nin ismini anmayı bile reddetti. O zaman bu nasıl yapıcı bir görüşme oluyor?” dedi.

“YANLIŞ İŞİ YAPIYORSUN”

Biden bu soruya yanıt vermek yerine muhabiri azarlayarak, “Eğer bunu anlamıyorsan yanlış işi yapıyorsun” dedi.

“BİR ÖZÜR BORÇLUYUM”

Bu hakaretin sosyal medyada tepki çekmesinin ardından, Biden başkanlık uçağı Air Force One’a binerken pistten gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bana son soruyu soran kişiye bir özür borçluyum” dedi. Son soruya yanıtında ‘ukalalık’ yaptığını ima eden Biden, yine de gazetecilerin kendisine ‘hiçbir zaman olumlu sorular sormadıklarını’ söyledi.

“HİÇBİR ZAMAN OLUMLU SORULARI SORMUYORSUNUZ”

Biden, “Bakın, iyi bir muhabir olmak için olumsuz yaklaşmanız lazım, hayata olumsuz tarafından bakmanız lazım gibi geliyor bana. Hiçbir zaman olumlu sorular sormuyorsunuz” diye konuştu. ABD Başkanı, Putin’le görüşmelerinde olumlu ilişkiler için bir uzlaşma sağladıklarını belirtti.