Connect with us

GÜNDEM

Çavuşoğlu’ndan Ermenistan açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya Diplomasi Forumu’nun açılışında yaptığı konuşmada forumda, Kafkaslardaki barış sürecinin de ele alınacağını vurguladı.

Published

on

Dışişler Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “GDAÜ Zirvesi ve Dışişleri Bakanları Toplantısı” ile 18-20 Haziran’daki “Antalya Diplomasi Forumu” hakkında Antalya’da basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, toplantıda Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinin de ele alınacağını ifade etti.

“BÖLGEYE BARIŞ HAKİM OLUR”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını özgürleştirdiğini, buna da herkesin saygı duyması gerektiğini belirtirken; Ermenistan’ın da bunu kabul ederek artık normalleşme noktasına gelmesi gerektiğini savundu.

Bakan Çavuşoğlu Antalya’da düzenlenecek olan Diplomasi Forumu’nda bu konunun da ele alınacağını söyleyerek şunları söyledi:

“Azerbaycan topraklarını geri aldı. Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne herkesin saygı göstermesi lazım.

Güney Kafkasya bölgesinin istikrar ve barış bölgesi olmasını istiyoruz. Umarım Ermenistan ders alır. Bölgeye barış hakim olur.”

DÜNYADA BİR İLK OLACAK

“Toplantılarda bölgedeki genel durumu ve küresel meseleleri ele alacağız. Forum diplomasi alanına odaklandı. Bu bakımdan dünyada ilk. 12 devlet ve hükümet başkanı katılımını teyit etti. Birlikte düşünüp birlikte hareket edeceğiz.”