Connect with us

3. SAYFA

Bu da o işletmenin sahibi..!

Muğla’da bir otelin plajında güneşlenenlerin arasına helikopterle inilmesiyle ilgili olarak plaj işletmecileri, iniş için önceden gerekli önlemlerin alındığını belirterek, “Bir tane toz bile kalkmadı” açıklamasında bulundu.

Published

on

Marmaris’in Kumlübük mevkisindeki plaja sokağa çıkma kısıtlaması olduğu geçen 13 Haziran’da sivil bir helikopter iniş yaptı. Robinson R66 tipi helikopterin plaja inişi, bir tatilci tarafından cep telefonu ile görüntülenip, sosyal medyada paylaşılınca tepki çekti.

Konu ile ilgili inceleme başlatılırken helikopterin sahibi ve pilotunun bir teknoloji firmasının sahibi iş insanı Temel Akçay olduğu öğrenildi.

Plajın bulunduğu alandaki işletmenin sahipleri de yaptıkları açıklamada tüm önlemlerin alındığını, risk oluşturabilecek bir durumun söz konusu olmadığını savundu.

“Ne şezlonglar devrildi ne şemsiyeler zarar gördü”

Kumlubük’te apart otel ve restoran işletmeciliği yapan Hüseyin Oruk, “Karşı acıdan görüntü çekildiği için sanki şezlongların arasına inmiş gibi gösterilmiş” dedi. Oruk şöyle konuştu:

“Daha önceden bir pilot gönderdiler ve kontroller yapıldı. Bir tane toz bile kalkmadı. Ne şezlonglar devrildi ve şemsiyeler zarar gördü. Burası bizim işletme böyle tehlikeli bir durum olsa müdahale ederdik. Çok kontrollü indi ve kalktı gitti. Misafirleri vardı bir saat kaldılar geri döndüler.”

Otel ve restoran işletmecisi Dursun Demirtaş ise, “Burada bir rahatsızlık olsa hemen müdahale eder, jandarmayı arardık” diye konuştu.

Plajın sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle çok sakin olduğunu belirten Demirtaş, “Helikopterin inişi ve kalkışı bile çok sessiz oldu. İndiği yerde birkaç müşterimiz şezlongdaydı, kesinlikle rahatsız olmadılar. Bizim için çok güzel bir anı oldu. Bu alanı helikopteri kullanan kişinin yardımcısı kontrol etmiş. Sosyal medya da yapılan yorumlar bizi çok üzdü” dedi.