Connect with us

KÜLTÜR SANAT

Salma Hayek tacizcisine neden katlandığını açıkladı!

Frida Kahlo’nun hayatını canlandıran Salma Hayek, cinsel saldırı suçlusu Harvey Weinstein hakkında konuştu: Frida Kahlo’nun mirasını onurlandıran film için katlandım.

Published

on

“Frida” filminde başrolde yer alan Meksikalı oyuncu Salma Hayek, ressam Frida Kahlo’nun anlatıldığı filmin dağıtımcısı ve ABD’de halen cinsel saldırı suçlarından hapiste olan Harvey Weinstein’in kendisini de cinsel istismara kalkıştığını 2017’de açıkladı. Aktris, Weinstein’in kendisiyle cinsel ilişkiye girme isteğini reddettiğini söylemişti.

InStyle dergisine konuşan ünlü oyuncu yaşadıklarını daha önce anlatmadığı için pişman olduğunu söyleyerek, Weinstein’in reddedilince kendisini filmden atmakla tehdit ettiğini anlattı.

“FRİDA BENİM ÇIĞLIK ATMA ŞEKLİMDİ”

Hayek, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Weinstein olayını neden daha önce açıklamadığımı sorguluyorum. Tepki göstermiştim ama kamuoyuna duyurmada ‘Neden cesaretim yoktu?’ diye soruyorum. Ama şu anda da söyleyebilirim ki Frida Kahlo’nun mirasını ve Meksika kültürünü onurlandıran bir filmde olmak için Weinstein’e katlandım. Frida benim için feminist bir ifadeydi ve çığlık atma şeklimdi. Weinstein’in bu çığlığı bastırmasına izin veremezdim.”

ABD’li film yapımcısı Harvey Weinstein, 2020’de cinsel saldırı suçlarından 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı.