Connect with us

3. SAYFA

“Veyis Ateş sözünde durmadığı için zorunlu izne çıkarıldı!”

Sedat Peker’in iddiaları sonrası yıllık izne çıkan Habertürk TV ana haber bülteni sunucusu Veyis Ateş’in net bir yazılı bir açıklama yapmaması tartışma konusu oldu. Fatih Altaylı, kurumda yaşananları yazdı.

Published

on

Sedat Peker’in iddiaları sonrasında Habertürk kanalının ana haber bülteni sunuculuğunu bırakmış görünen ve yıllık izne çıktığı açıklanan Veyis Ateş’in, iddiaları doğrudan reddeden bir açıklama yapmaması merak konusu oldu. Habertürk.com yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısında Ateş’in kendisinden kurum tarafından talep edilen açıklamayı yapmaması üzerine “zorunlu izne çıkarıldığını” yazdı. Peker’in ise Altaylı’nın yazısı ile eş zamanlı olarak Ateş’e hitaben “Hani açıklama yapacaktın, neden yapmıyorsun? Sen bir açıklama yap (hediyen bende hazır)” demesi dikkat çekti.

“YAZILI AÇIKLAMAYI YAPACAĞINI SÖYLEYİP YAPMADI”

Altaylı bugünkü yazısının ilgili bölümünde “Grup yönetiminden aldığım bilgiler doğrultusunda Habertürk tarafındaki gelişmeleri size aktarayım” diyerek, gelişmelerin perde arkasını anlattı. “İlk gün, yani Sedat Peker, Veyis Ateş’in gazetecilik dışı ve gerek meslek, gerekse Ciner Grubu ilkeleri açısından kabul edilmesi imkansız iddiaları ortaya attığı an Habertürk yönetimi Veyis Ateş’ten konu ile ilgili bilgi istedi” diyen Altaylı şöyle devam etti:

“Ateş’in “Bu iddialar tamamen yalan” demesi üzerine Ciner Medya Grubu olarak kendisinden bunu yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyurması istendi. Veyis Ateş’in bir açıklama yapmaması üzerine kendisi zorunlu olarak izne çıkarıldı. Ancak Veyis Ateş o gün yapacağını söylediği açıklamayı aradan 5 gün geçmesine rağmen hala yapmadı. Bu durumun grup açısından kabul edilebilir olmadığı çok açıktır.”

PEKER’DEN ATEŞ’E YENİ SUÇLAMA

Veyis Ateş’in yurt dışına kaçtığı belirtilen Sezgin Baran Korkmaz’a ait Bodrum Paramount Otel’de ücretsiz kaldığını iddia eden ve Sağlık Bakanlığı’nda yaşanan bir olayda ‘parayı sen aldın’ diye Ateş’i itham eden Sedat Peker ise bugün yeni bir tweet attı. Peker Ateş’i, hem Sezgin Baran Korkmaz’ın 45 milyon dolarına ‘İçişleri Bakanlığı tarafından çöküldüğünü’ iddia ettiği olayda, hem de ‘oteline çökülmesi’ konusunda ‘aracılık yapmakla’ itham etti; “Sen bir açıklama yap (hediyen bende)” dedi.