Connect with us

3. SAYFA

Müge Anlı korkunç bir cinayeti daha aydınlattı

Kayseri’de kaybolduktan sonra kendilerinden 22 gün boyunca haber alınamayan Mehmet Turhan ile Firdevs Öztürk’ün oğulları, kayıp çifti bulmak için Müge Anlı’ya başvurmuştu. Araştırmacı gazeteci Müge Anlı’nın programda ortaya çıkardığı belge ve deliller ile işaret ettiği bağ evinde başlatılan arama çalışmasında, kadavra köpeği Eva’nın koku alması üzerine kömürlükteki tandır, delici alet ile kazıldı. Kazı sonucunda ekipler, kayıp eski eşleri öldürülüp çuvala koyularak üzerine beton dökülmüş halde buldu.

Published

on

Evliliklerin noktaladıktan sonra da birlikteliklerini sürdüren 55 yaşındaki Mehmet Turhan ve Firdevs Öztürk çifti, Kayseri’nin Kocasinan İlçesine bağlı Erkilet Beldesinden, 19 Mayıs tarihinde şüpheli bir şekilde kayıplara karışmıştı. Oğulları Yusuf Turhan ise kayıp çifti aramak için araştırmacı gazeteci Müge Anlı’ya başvurmuş, programda açığa çıkan olaylar ile belge ve deliller ise herkesi hayrete düşürmüştü.

Gasptan cinayete kadar pek çok suça karıştığı ortaya çıkan Mehmet Turhan ile şüpheli erkek kardeşi Yusuf Turhan’ın işledikleri cinayetleri konuştukları ses kayıtları ile kayıp şahsın kardeşini ölümle tehdit ettiği mektup, Müge Anlı tarafından açığa çıkarılmıştı. Adeta suç makine oldukları ortaya koyulan üstelik de çevrelerindeki kişileri ölüm tehditleri ile susturan Turhan kardeşlerin aralarındaki husumet sebebi olan bağ evi araştırmacı gazeteci Müge Anlı tarafından ısrarlı üzerinde durularak arama çalışmalarının yeniden başlatılmasını sağladı. Programdaki ses kayıtlarını ve diğer delilleri de talep eden Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, Kocasinan’a bağlı Emmiler köyündeki Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte bağ evinde kadavra köpeği Eva ile dördüncü kez arama çalışması başlattı.

CANSIZ BEDENLERİNİN ÜZERİNE BETON DÖKÜLMÜŞ

8 Haziran’da başlatılan hummalı arama çalışması ikinci gününde sonuç verdi. Kadavra köpeği Eva’nın koku alması üzerine bağ evinin kömürlüğünde bulunan tandır delici alet ile kazıldı. Kazı çalışmasının ardından ekipler, kayıp eski eşleri öldürülüp çuvala koyularak üzerine beton dökülmüş halde buldu. Cenazelerine ulaşılmasın diye beton zeminin üzerine de odun ve kömürler konulan Mehmet Turhan ile Firdevs Öztürk’ün cansız bedenleri, Kayseri Devlet Hastanesi morguna
kaldırıldı.

“DÜŞMANINI ANNEN DE DOĞURUR”

Öte yandan çiftin cenazeleri bütün halde bulunurken cinayetin nasıl işlendiğine dair bilginin otopsi işlemlerinin ardından netleştirileceği öğrenildi. Kayseri emniyetinin dört gün önce gözaltına aldığı şüpheli kardeş Yusuf Turhan ile eşi Necla Turhan ve oğlu Bedirhan Turhan’dan cinayete ilişkin herhangi bir itiraf gelmezken, bugün adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor. Bununla birlikte şüpheli kardeş Yusuf Turhan’ın daha önce, “Düşmanını başka yerde arama, annen de doğurur” şeklinde paylaşım yaptığı da Müge Anlı’da dile getirilmişti. Turhan kardeşlerin uğruna birbirlerini ölümle tehdit ettiği ve bir çifte mezar olan bağ evi de yine Yusuf Turhan ve ailesi tarafından hafta sonları piknik yapmak ve meyve ağaçlarıyla ilgilenmek için kullanıyordu.

“ÜÇ KURUŞLUK BİR ARSA İÇİN BU YAPILIR MI?”

Günlerce anne ve babasından gelecek bir haberi bekleyen acılı çiftin oğlu Yusuf Turhan ise canlı yayında, “Üç kuruşluk bir arsa için bu yapılır mı? Kendi kız kardeşine işkence yapıp öldüren anneme ne yapmıştır… Öldürüp üstüne beton dökmüş. Benim annem bunu mu hak etti? Anneme bir mezarı bile çok gördü… Sen o evde nasıl oturabilecektin?” diyerek tepki gösterdi.