Connect with us

GÜNDEM

Pandora’nın kutusu açıldı

Ahmet Davutoğlu, başbakanlıktan istifası sürecine ilişkin, “Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak Cumhurbaşkanı’nın koordinasyonuyla bana kumpas kurdular” dedi.

Published

on

Sedat Peker’in iddialarına yanıt vermek üzere TRT’nin ardından Habertürk’te canlı yayında açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, başta eski Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere, selefi Efkan Ala dönemi ve yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu’nun 7 Haziran 2015’deki seçimin ardından CHP’yle koalisyon kurmak istediğini öne süren Soylu, HDP’yle de işbirliği yapılmak istendiğini söyledi. Ayrıca Davutoğlu’nun bakanlara, “Sizin odalarınızda ne konuştuğunuzu biliyorum” dediğini ve kendilerini dinlettiğini öne sürdü.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Fox TV’de canlı yayınında iddialara yanıt veriyor. Davutoğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

ALA’YA VE ERDOĞAN’A İFTİRA ATIYOR AYNI ZAMANDA

Ben arkadaşlarımı dinletmek gibi bir alçaklık yapmadım ama Soylu alçakça iftira atıyor. Elinde polis, istihbarat var, gerekirse MİT’e başvursun, araştırılsın. Kendinden önceki İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iftira atıyor aynı zamanda, çünkü ben dinleteceğim, Erdoğan’ın haberi olmayacak öyle mi… Cumhurbaşkanı’na nasıl mesaj gönderiyor görüyor musunuz, 17-25 Aralık’taki para sayma makinesini gündeme getirerek.

Soylu, dönemin başbakanına kumpas kurduğunu itiraf etti.

Binali Yıldırım, Berat Albayrak ve Süleyman Soylu bana karşı komplonun ortağı. Üçü birbirini yemeye girişti, meydan mafyaya kaldı.

Mustafa Şentop bana gelip Soylu’nun partinin kimyasını bozmaya çalıştığını söyledi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir