Connect with us

DÜNYA

Biden’ın Türkiye kararı kriz çıkarmıştı! İngiltere’den ABD Başkanı’na cevap

Geçen ay ABD-Türkiye ilişkilerini geren “soykırım” geriliminin ardından Birleşik Krallık’tan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Published

on

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz haftalarda 1915 olaylarıyla ilgili olarak “soykırım” ifadesini kullanmıştı ve durum Türkiye ile iplerin gerilmesine sebep olmuştu.

Birleşik Krallık’ın Dış İlişkilerden Sorumlu Bakanı aynı zamanda İrlanda milletvekili Simon Coveney, konu ile alakalı İngiltere parlamentosunda konuştu.

Bu konuda vekillerden gelen soruya yanıt veren Coveney, “Soykırım olup olmadığı konusunda uluslararası bir fikir birliği yok. Hükümetimiz bu konuda bir pozisyon almadı ve biz bu konuda görüş verebilecek bir konumda olmadığımıza inanıyoruz. Ne Avrupa Birliği ne de Birleşmiş Milletler 1915 olayları ile ilgili bir karar almış durumda değil” dedi.

“1915 YILINDA YAŞANANLAR TRAJEDİ”

Coveney, herhangi bir karar alınması durumunda bunun bazı yasal sonuçları olacağını da söylerken, “Hükümet 1915 yılında yaşanan olaylarda çok sayıda Ermeninin ölümünü bir trajedi olarak tanımlıyor” dedi.

İRLANDA DA TANIMIYOR

Öte yandan İngiliz The Times gazetesine konuşan bir dış ilişkiler yetkilisi de, “İrlanda da sadece uygun uluslararası bir mahkemenin oluşturularak karar alınması durumunda soykırımı tanıyacaktır ya da bir uluslararası fikir birliği oluşunca” dedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir