Connect with us

GÜNDEM

“Mehmet Ceyhan hakkında tutuklama” kampanyası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,bugün cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamada ilmin önemine vurgu yaparken, “Koronavirüs” açıklamalarından rahatsız olan sosyal medyadaki geniş bir kitle ünlü doktor Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın tutuklanması için kampanya başlattı.

Published

on

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında “alenen nitelikli hakaret ve halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit suçlarını işlediği gerekçesiyle” suç duyurusunda bulunuldu. Kısa süre sonra Twitter’da da “MehmetCeyhanTutuklansın” etiketi altında on binlerce paylaşım yapıldı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği başkanlıkları ile Pediatri Uzmanlık Akademisi Derneği’nin genel sekreterliğini yürütüyor.

Salgının başlangıcından bu yana medyada en çok değerlendirme yapan bilim insanları arasında yer alan Ceyhan hakkında suç duyurusunda bulunan kişi ise Noel Baba Derneği Başkanı ve 5GVirusNews Platformu Sözcüsü Muammer Karabulut. Karabulut, Ceyhan hakkında Antalya Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

GEREKÇE: AÇIKLAMALARI!

Karabulut dilekçesinde “kanıt” olarak Ceyhan’ın pandemi sürecinin başından bu yana yaptığı açıklamaları gösterdi. Bu açıklamaların, ‘Covid-19 salgınının ekonomik, psikolojik ve sosyolojik yıpratıcılığına olumsuz yönde katkı sağladığını’ öne sürdü. Ayrıca Ceyhan’ı ‘terör faaliyeti’ yürütmekle de suçlandı:

“Henüz faz çalışmaları tamamlanmayan, güvenilir bilimsel sonuçları olmadığından ruhsatı bulunmayan ve yasal bir zemini bulunmadığından dolayı da acil kullanım onayıyla ne idiğü belirsiz konumda olan aşılar için, bir bilim insanının halkı tehdit ederek korkutmasının karşılığı bilim yapmak değil resmen terör faaliyetlerdir.”

TWITTER’DA ‘TUTUKLANSIN’ ETİKETİ AÇILDI

Haberin yayılmasının ardından kısa sürede Twitter’da MehmetCeyhanTutuklansın etiketi açıldı ve çok sayıda Tweet atıldı.

MEHMET CEYHAN’DAN YANIT

Prof. Dr. Ceyhan, “Beni şikayet edenler, sosyal medyada hakkımda yalan, iftira dolu haberler yazanlar, şunu bilsinler ki ben hiç dikkate almıyorum, yazdıklarını okumuyorum. 30 yıldır bunu yapıyorlar. Ben 30 yıldır aşının önemini, bilimsel yaklaşımın önemini anlatıyorum. Bundan zarar gördüğünü düşünen bir kesim varsa onların yazdıkları, söyledikleri çöp kadar önemli değil benim açımdan. Paniğe sevk etme meselesine gelirsek doğrular, panik yaratıyorsa ki o fikirde değilim. Tam tersine ben halka da direkt hitap etmeden, devlete de ‘Şunları yaparsanız bu salgın daha kolay kontrol altına alınır’, ‘Şunlarla salgınla mücadele zarar görür’ diye konuşuyorum” dedi.

CİMER’E ŞİKAYET EDİLMİŞ

Prof. Dr. Ceyhan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet edildiğini de vurgulayarak, “Kasım ayında bir vatandaş, beni Antakya’dan CİMER’e şikayet etmiş. Yazısı geldi daha yeni, cevap yazdım. Çok enteresan, diyor ki ‘Halkı paniğe ve korkuya sevk ediyor’. Örnek olarak da bir gazetede çıkan haberin fotokopisini eklemiş. O haberde ben şöyle diyorum; ‘Kasım ayında vakalar azalmıştı, şunları yapmazsak biz 3’üncü dalgayı yaşarız, şunlar yapılırsa yaşamayız’. Şikayet edenin şanssızlığına bakın ki hemen arkasından çok büyük artış dalgası yaşamışız. Onun beni suçladığı şeyde belki benim dediklerim dikkate alınsaymış belki bu düzeyde yaşamayabilirmişiz. O yüzden hiçbir önemi yok benim için. Onların 30 yıldır çok organize saldırmalarına alıştım” diye konuştu.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir