Connect with us

DÜNYA

Türkiye’den bomba Mısır kararı

Türkiye’nin geçen yıl, Kahire ile normalleşme girişimlerinin bir parçası olarak Mısır’ın NATO ile ortaklık faaliyetlerine koyduğu vetoyu kaldırdığı öne sürüldü.

Published

on

Mısır’ın, Türkiye’nin Birleşmiş Milletlere (BM) bildirdiği kıta sahanlığı sınırlarını dikkate alarak 18 numaralı parselde ilan ettiği ruhsat ihalesi sonrası iki ülke arasındaki ilişkilerde yumuşama adımları atılmaya başlandı.

İLİŞKİLERDE KARŞILIK YENİ ADIMLAR ATILDI

Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ülkesinin D-8 Dönem Başkanlığında ortaya koyduğu çabalardan ötürü teşekkür ederim” demişti.

Bu teşekkürün ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, 4 yıl aradan sonra telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Bu görüşmeden günler sonra bir açıklama yapan Şükri, Türkiye ile iki tarafın da faydasına olacak diyalog ve uluslararası hukuk kurallarına uygun ilişkiler kurmada istekli olduklarını açıklamıştı.

YENİ BİR GELİŞME YAŞANDI

Middle East Eye’dan (MEE) Ragıp Soylu’nun iddiasına göre Türkiye; Mısır’a NATO’da koyduğu vetoyu geçen yıl kaldırdı.

MEE’ye konuşan bir kaynak, “NATO’nun Akdeniz Diyaloğu çerçevesindeki ortaklarından biri olan Mısır’ın NATO’yla ortaklık ilişkilerini ilerletmesi ve bu kapsamdaki faaliyetlere katılımı Türkiye tarafından desteklenmektedir” dedi.

Böylelikle Türkiye, Mısır’ın NATO ile ortaklık ilişkisi geliştirmesinin önünü açmış oldu.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir