Connect with us

3. SAYFA

Başika’da Türk üssüne saldırı şehit var

Başika’daki Türk askerlerinin bulunduğu üsse saldırı düzenlendi. Şehit ve yaralılar var.

Published

on

Irak Başika’da Türk askerlerinin bulunduğu üsse saldırı düzenlendiği ve yaralıların olduğu bildirildi.

Saldırının Erbil Uluslararası Havalimanı yakınına bir roketin düşmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Öte yandan Şeyhan Kaymakamı Serdar Yahya, Türk üssüne 4 roket atıldığını bildirdi. Ayrıca saldırının ardından Türk İHA’larının Başika semalarında uçtuğu öğrenildi.

Konuya ilişkin Türk tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmazken, saldırının ardında İran yanlısı milisler olduğu söyleniyor.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, “Atılan üç roketten biri üs bölgesine, diğer ikisi köy içerisine düşmüştür. Saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, köyde yaşayan bir çocuk da yaralanmıştır” açıklaması yaptı.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Irak’ın kuzeyinde bulunan Başika (Gedu) üs bölgesine bu gece saatlerinde roketli saldırı düzenlenmiştir. Atılan üç roketten biri üs bölgesine, diğer ikisi köy içerisine düşmüştür. Saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, köyde yaşayan bir çocuk da yaralanmıştır. Bölgede bir SİHA görevlendirilmiş ve gerekli tedbirler derhal alınmıştır. Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı ve sabır, yaralı çocuğumuza da acil şifalar diliyoruz.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir