Connect with us

3. SAYFA

Gösteri uçağı düştü bir şehit

Konya’nın merkez Karatay ilçesinde gösteri uçağı düştü, pilot şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ”Kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın pilotu şehit olmuştur” denildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da kazayla ilgili paylaştığı mesajında ”Konya’da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını ve pilotumuzun maalesef şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim” ifadelerini kullandı.

Published

on

Alınan bilgiye göre, Karatay ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’nde boş alana uçak düştüğü ihbarı üzerine polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye gönderildi. Jandarma ekipleri, bölgede güvenlik tedbiri aldı.

MSB’DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı da olayla ilgili yaptığı ilk açıklamada ”Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 14.15’te henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır” ifadelerine yer verdi.

PİLOT ŞEHİT OLDU

Bakanlıktan yapılan son açıklamada da pilotun şehit olduğu açıklandı. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Konya’da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın pilotu şehit olmuştur. Kahraman Pilotumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir