Connect with us

Güncel

Usta’ya veda…

Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz gün 62 yaşında hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun usta ismi Rasim Öztekin, son yolculuğuna uğurlanıyor. Öztekin’in Türk bayrağına sarılı ve üzerine Galatasaray bayrağı da konulan tabutu, önce mezun olduğu Galatasaray Lisesi’ne getirildi. Buradaki törenin ardından cenaze, Öztekin’in profesyonel tiyatro hayatına başladığı Ses Tiyatrosu önünde cenaze aracından indirildi. Tören mangası usta oyuncunun tabutuna omuz vererek, tiyatro sahnesine getirdi. Ailesi, sevenleri ve sanat camiasından çok sayıda kişi, usta oyuncu için son görevlerini yapmak üzere tiyatro salonuna geldi.

Published

on

BU SAHNEYE BÖYLE ÇIKMAK İSTEMEZDİM

Ünlü sanatçının kızı Pelin Öztekin, ‘Konuşma hazırlamadım. Sadece babama çok teşekkür etmek istiyorum ilk aşkım olduğu, ustam olduğu bana her şeyi öğrettiği için. Ben burada büyüdüm. Bu sahnede onu izleyerek büyüdüm. Bu sahneye böyle çıkmak istemezdim babamla ama ‘bak baba birlikte aynı sahnedeyiz’ onu çok seviyorum. Herkese çok teşekkür ederim.'” ifadelerini kullandı. Gözyaşları içinde sahneden inen Öztekin’e aile dostları destek oldu.

Öztekin, profesyonel tiyatro hayatına başladığı Ses Tiyatrosu’nda anıldı.. Tören mangası usta oyuncunun tabutuna omuz vererek, tiyatro sahnesine getirdi.

ŞEVKET ÇORUH

Çok üzgünüz, çok büyük bir ustayı kaybettik. Bugün de töreni için Orta Oyuncular Ses Tiyatrosu’ndayız. Herkesin başı sağ olsun. Ustamız, hocamız yıllarca tiyatroda oyunlarını seyrettiğimiz çok önemli bir abi. İlk duyduğumda çok üzüldüm, toparlayacağını düşünüyorduk ama bizim için de şok odu.

Ailesi, sevenleri ve sanat camiasından dosları, usta oyuncu için son görevlerini yapmak üzere tiyatro salonuna geldi.

DERYA ŞENSOY

Şu an Rasim’i orada görmek benim için çok zor. Tarifsiz bir acı içindeyim. Hepimizin başı sağ olsun… Her zaman kalbimizde yeri…

Öztekin’in cenaze namazı Ses Tiyatrosu’ndaki törenin ardından, saat 15.00’te Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak. Öztekin’in cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecek.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir