Connect with us

DÜNYA

Anlaşamadılar!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ikili ilişkilerin normelleştirilmesi için Suudi Arabistan’da görüştüğü Veliaht Prens Bin Selman ile anlaşamadığı belirtildi.

Published

on

İsrail’deki Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, Binyamin Netanyahu İsrail istihbarat servisi Mossad’ın Başkanı Yossi Cohen ile birlikte geçen hafta Suudi Arabistan’ın Neom kentinde Prens Selman ile bir araya gelerek, İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi ve İran başta olmak üzere birçok meseleyi görüştü.

Gazetenin haberinde, Netanyahu’nun burada Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman ile bir araya geldiği, görüşmede Cohen’in yanı sıra ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun da hazır bulunduğu ifade edilmişti.

Wall Street Journal gazetesinin isminin açıklanmasını istemediği Suudi bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, beş saat süren görüşmede Netanyahu ile Bin Selman anlaşamadı.

Gazete, Netanyahu’nun hiçbir anlaşma imzalamadan Suudi Arabistan’dan döndüğünü belirtti.

İsrail Eğitim Bakanı Yoav Gallant, İsrail ordu radyosunda katıldığı programda, Binyamin Netanyahu’nun Suudi Arabistan’a gizli bir ziyaret yaparak Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile görüştüğünü teyit etmişti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir