Connect with us

3. SAYFA

İskenderun’da patlama

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, şüphelenilen terörist etkisiz hale getirildiği sırada patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Soylu, olay ile ilgili iki kişinin ‘elde’ olduğunu açıkladı.

Published

on

Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Fener Caddesi’nde patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Cadde, araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Catışma sırasında araçta patlama meydana gelirken, İskenderun İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı hafif yaralandı.

Hatay Valisi Doğan: 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun’da etkisiz hale getirilmiş

Patlamaya dair sosyal medya hesabından açıklama yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir. kamuoyu bilgilendirilecektir” açıklamasını yaptı.


‘ 4 kişilik terörist grup paramotorla Münbiç’ten Amanoslar’a geldi’

​Vali Doğan düzenlediği basın toplantısında da “İstihbarat birimlerimizin çalışması sonucu 4 kişilik grubun geçen hafta paramotor ile Münbiç’ten kalkıp Amanos’a indiğini tespit ettik. 19 Ekim’de yakaladık ikisini. Diğer kalan ikisi bugün saldırı düzenleyen teröristlerdir” dedi.

Doğan, “Bugün itibarıyla Amanoslar’da PKK terör örgütü imha edilmiştir ve herhangi bir PKK terör örgütü birimi de kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

Soylu: İkisi de elde, hikayesini anlatacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamaya ilişkin ”Aferin kahramanlarımıza. İkisi de elde. Hikayesini anlatacağız” açıklamasını yaptı.

​Belediye Başkanı Savaş: Herhangi bir can kaybımız olmamıştır

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “İskenderun ilçemizde bir terörist güvenlik güçlerimizce etkisiz hale getirilmiştir. Bu sırada yaşanan patlama sonrasında çok şükür ki herhangi bir can kaybımız olmamıştır” dedi.

Akşener: Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum

Patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İskenderun’daki terör saldırısını lanetliyor, vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Memleketimizin dört bir yanında birliğimiz ve bütünlüğümüz için mücadele veren Emniyet Teşkilatı’mıza şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

​Erdoğan: Kahraman güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu hakkında Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Hatay’da gerçekleştirdikleri başarılı terörle mücadele operasyonu nedeniyle kahraman güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Tüm Hataylı kardeşlerime geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi her türlü saldırıdan, felaketten, hain emellerden korusun” diye kaydetti.

Erdoğan, “Türkiye artık bu tür saldırılarla dizayn edilebilen, yönlendirilen, meşgul edilen bir ülke değildir. Allah’ın izni, güvenlik güçlerimizin gayretiyle hem sınırlarımız içerisinde hem de sınırlarımızın ötesinde terörle ve destekçileriyle mücadelemizi sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

​Adalet Bakanı Gül’den Hatay’daki terör eylemiyle ilgili açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hatay’ın İskenderun ilçesindeki terör eylemine ilişkin, “Güvenlik güçlerimiz her zamanki gibi bugün de huzurumuza kasteden hainlerin emellerini kursaklarında bırakmıştır. Türkiye büyüktür, dosta ve düşmana hak ettikleri şekilde davranır.” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

“Güvenlik güçlerimiz her zamanki gibi bugün de huzurumuza kasteden hainlerin emellerini kursaklarında bırakmıştır. Türkiye büyüktür, dosta ve düşmana hak ettikleri şekilde davranır. İskenderun’umuza geçmiş olsun. Rabbim, ülkemizi ve terörle mücadele eden kahramanlarımızı korusun.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir