Connect with us

MAGAZİN

Rihanna Müslümanlardan özür diledi

Dünyaca ünlü Barbadoslu şarkıcı Rihanna, geçen hafta kendi kadın giyim markasının defilesinde kullanılan “Doom (Kıyamet)” adlı şarkıda kıyametle ilgili bir hadis kaydının kullanılması nedeniyle Müslümanlardan özür diledi.

Published

on

Barbadoslu şarkıcı Rihanna’nın Savage x Fenty adlı kadın giyim markasının moda defilesinde, yürüyen modellere, CouCou Chloe’nin house müzik ritmiyle mikslenmiş ve içinde hadis geçen Doom adlı şarkı eşlik etti. Şarkıcı, etkinlikte Müslümanlar için kutsal hadislere yer verilen bir şarkıyı kullandığı için eleştirildi.

“İlim kalkmadıkça, depremler, katliamlar çoğalmadıkça kıyamet kopmaz” hadisinin kullanılma şekline tepkiler çığ gibi büyüyünce Rihanna’dan açıklama geldi.

RİHANNA ÖZÜR DİLEDİ

Tepkilerin artmasının ardından Rihanna, özür dileyerek şu şekilde bir açıklamada bulundu: “Savage x Fenty Show’umuzdaki kasıtılı olmayan kocaman bir hataya dikkat çektikleri için Müslüman toplumuna teşekkür etmek istiyorum. Daha önemlisi bu dikkatsiz hata için gerçekten sizden özür dilemek istiyorum. Birçok Müslüman erkek ve kız kardeşimizi incittiğimizi anlıyoruz ve inanılmaz bir şekilde üzgünüm! Tanrıya ya da herhangi bir dine karşı saygısızlık yapmıyorum ve o yüzden projemizde bu şarkıyı çalmak tamamen sorumsuzcaydı. Bundan böyle, böyle bir şeyin bir daha tekrarlanmayacağından emin olacağız. Bağışlayacılığınız ve anlayışınız için teşekkür ederim, Rih.

BİR ÖZÜR DE YAPIMCIDAN

Yapımcı Chloe de Twitter üzerinden Müslümanlardan özür diledi. Chloe, “Tüm sorumluluk benim” diyerek internetten bulduğu bu ses kaydının hadis olduğunu bilmediğini ve şarkıdan bu bölümleri çıkaracağını belirtti.