Connect with us

3. SAYFA

Zonguldak’ın emektar katırları emekli edildi!

Zonguldak’ta yolları dik mahallelerde yıllardır çöp taşınmasında kullanılan katırlar emekli edildi. Çöpler artık konteynerlere konularak taşınacak.

Published

on

Zonguldak’ta yolları dik mahallelerde yıllardır çöp taşınmasında kullanılan katırlar emekli edildi. Çöpler artık konteynerlere konularak taşınacak.

Gazete Duvar’dan Mustafa  Özdemir’in  haberine göre, Zonguldak Belediyesi’nde 50 yıldır dik merdivenli evlerin çöplerini taşıyan katırlardan hayatta olan 11’i  bugün düzenlenen törenle emekliye ayrıldı.

Türkiye’nin en merdivenli şehri olarak bilinen Zonguldak’ta çöp kamyonlarının giremediği sokaklarda geceleri çöp toplayan katırlar bu hafta sonundan itibaren görev yapmayacak.

Dik merdivenli 5 mahallede görev yapan 11 katırın emeklilik törenine Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile hayvan severler ve katırların seyisleri katıldı.
.

BAŞKAN ALAN: YILLARCA YÜKÜMÜZÜ SIRTIMIZDAN ALDILAR

Belediye Başkanı Alan, katırların kentin temizliği için uzun yıllar hizmet verdiğini belirterek, şunları söyledi:
“Uzun yıllardır kar kış, sıcak soğuk demeden 5 mahalle başta olmak üzere merdivenlerden, dik bayırlardan başlayarak sabahın ilk ışıklarına kadar Zonguldak’ın temizliği için yükümüzü sırtımızdan aldılar. Artık biz de pazar günü itibariyle onların yükünü sırtlarından alıyoruz. Onları emekliye ayırıyoruz.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir