Connect with us

GÜNDEM

Mavi çantada ne vardı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu ile gerçekleştirdiği ortak basın açıklamasında “İttifak diye bir konu gündeme gelmedi, hayırlı olsun ziyaretiydi” dedi. Kılıçdaroğlu’nun ziyarete üzerinde CHP amblemi olan mavi bir karton poşetle gelmesi dikkat çekti.

Published

on

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Gelenek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın açıklamasında bulundu.

Davutoğlu, “Bundan sonra da ülkemizin şartları gerektirdiği her anda istişarelere devam etme kararlılığı içindeyiz” mesajını verirken Kılıçdaroğlu da CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun odağında bulunduğu ‘Atatürk’ tartışmalarını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, “Dün bu konuda gerekli açıklama yapıldı. Benim merak ettiğim konu şu Türkiye’de milyonlaca insan çöp konteynerlerinden geçinirken özellikle belli bir medya grubunun bunu çok öne çıkarmasını anlamış değilim. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesin ortak değeridir” ifadesini kullandı.

CHP lideri, “İttifak diye bir konu gündeme gelmedi. Bu ziyaret hayırlı olsun ziyaretiydi” dedi. Davutoğlu da görüşmeye ilişkin olarak “Bu ziyaretler ümit ederiz Türk siyasetinde yeni bir çizgi açar. İttifak meselesi ise gündemimizde hiç olmadı. Ümit ederiz ki Türk siyasetinde kutuplaştırıcı ittifak ilişkilerinden çok herkesin herkesle konuşabildiği bir ortam sağlar, bu ziyaretlerin önünü açacağı görüşündeyim” sözlerini kaydetti.

Davutoğlu, “Bundan sonra da ülkemizin şartları gerektirdiği her anda istişarelere devam etme kararlılığı içindeyiz” dedi.

KARTON POŞETTE NE VARDI?

İki lider, ziyaretin  başlangıcında medya mensuplarına görüntü verirken objektiflere yansımayan mavi renkli bir karton poşet dikkatleri çekti.

Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu, görüşme öncesi gazetecilere maskeli olarak ayakta poz verdi. Bu sırada mavi çanta görüntüde yoktu.

Gazetecilerin isteği üzerine iki lider maskelerini çıkartarak, koltuklarına oturup bir süre daha poz verdi. Bu sırada da mavi çanta görüntüde yoktu.

Fakat gazetecilerin odadan çıkmasından hemen sonra çekildiği sanılan bir karede mavi çantanın varlığı dikkat çekti.

İki lider de görüşmede ittifak konusunun gündeme gelmediğini söyledi. Ancak anlaşılan o ki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hediye paketi olmadığı anlaşılan mavi çanta için de önemli bir takım dosyalarla gelmişti Davutoğlu’na…

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir