Connect with us

3. SAYFA

Minsk’te peş peşe patlama

Belarus’un başkenti Minsk’te patlama sesleri duyulduğu belirtildi. Patlamada, elinde bombanın patladığı bir göstericinin öldüğü kaydedildi.

Published

on

Minsk’te Riga Ticaret Merkezi önünde en az 5 patlama meydana geldi.

Olay yerine polis ekipleri takviye edilirken çok sayıda ambulans aracı görüldü.

Belarus İçişleri Bakanlığı, Minsk’te meydana gelen patlamada 1 kişinin öldüğünü açıkladı. Açıklamada, ölen kişinin polise bomba atmak isteyen bir gösterici olduğu belirtildi. Bombanın göstericinin elinde patladığı kaydedildi.

Diğer yandan polis ve protestocular arasında şiddet olayları devam ediyor. Polis, gaz bombası ve lastik mermi kullanarak göstericileri dağıtmaya çalışıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Belarus’ta göstericilere karşı devam eden şiddeti kınadıklarını ve Minsk’i vatandaşların barışçıl toplantı hakkına saygı duymaya, şiddetten uzak durmaya ve gözaltına alınanları serbest bırakmaya çağırdıklarını belirtti.

Pompeo’nun yazılı açıklamasında, “ABD, 9 Ağustos’ta Belarus’ta yapılan adaletsiz ve haksız başkanlık seçimlerinden derinden endişe duyuyor” ifadesine yer verildi.

ABD’li bakan, “Belarus hükümetine, Belarusların barışçıl toplantı hakkına saygı gösterme, güç kullanmaktan kaçınma ve yanlışlıkla gözaltına alınanları serbest bırakma çağrısında bulunuyoruz. Göstericilere yönelik devam eden şiddeti, muhalefeti destekleyenlerin tutuklanmasını, Belarus vatandaşlarının seçimler ve gösteriler hakkında bilgi alışverişinde bulunma fırsatını sınırlamak için internet kaynaklarının engellenmesini kınıyoruz” diye kaydetti.

Pompeo, “Belarus hükümeti, demokratik süreçlere bağlılığını ve insan haklarına saygısını uygulamayla kanıtlamalı” diye ekledi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir