Connect with us

EKONOMİ

Nagehan Alçı yeni liman mı arıyor?

Son dönemde AKP politikalarını eleştiren yazılar kaleme alan Nagehan Alçı, bugünkü yazısında da AKP’nin geçmişte uyguladığı ekonomik politikalarla ilgili CHP’nin eleştirilerinin haklı olduğunu savundu.

Published

on

Nagehan Alçı, bugünkü yazısında da AKP’nin geçmişte uyguladığı kimi ekonomi politikalarının yanlış olduğunu ve CHP’nin bu yöndeki eleştirilerinin de haklı olduğunu ifade etti.

Berat Albayrak’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı “Birileri ülkeyi ithalat cenneti yaptı” açıklamasını köşesine taşıyan Alçı, “Berat Albayrak ‘Birileri ülkeyi ithalat cenneti yaptı derken kimi kast etti?’ başlıklı yazısında uygulanan ekonomi programlarında Erdoğan’ın rolüne de dikkat çekti.

Alçı’nın yazısının bir bölümü  şöyle:

“Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı 365 oda ve borsa başkanı ile 61 sektör meclis başkanının katılımıyla gerçekleştirilen TOBB Ekonomi Buluşması’na telekonferansla katıldı ve burada birkaç gündür çok tartışılan şu sözü söyledi:

CHP sözcüleri ve diğer muhalif iktisatçılar da haksız değiller bu anlamda.Sonuçta Babacan da Tayyip Bey’in bir kurmayı olarak ekonomiyi yönetiyordu.1 dolar-1 TL politikası Erdoğan’ın onayı olmadan elbette hayata geçemezdi.Peki Berat Albayrak’ın bir dönem AK Parti’nin uyguladığı 1 dolar-1 TL politikasıyla söyledikleri özünde doğru mu yanlış mı?

AK Parti dönemine dair bir özeleştiri olarak görülmesi gereken bu sözlerin haksız olup olmadığını tartışmak gerekmez mi?

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir