Connect with us

TEKNOLOJİ

Türk Telekom’a siber saldırı

Google, YouTube ve WhatsApp’taki aksaklıkların nedeni ortaya çıktı. Türkiye’nin büyük bir kesiminde bu mecralara erişim sağlanamazken Türk Telekam’dan yapılan açıklamada, erişim engelinin aralarında Türk Telekom’un da bulunduğu pek çok devlet kurumuna siber saldırıdan kaynaklandığı belirtildi.

Published

on

Sosyal medyanın da gündeminde yer alan “Google’a neden girilmiyor?” gündemi pek çok kullanıcının araştırdığı husus oldu. Peki, Google çöktü mü ve neden girilmiyor? Gelen son dakika haberine göre, internet sorununa ilişkin Türk Telekom’dan “Söz konusu erişim aksaklıkları, dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği ‘Siber Saldırı’ ile ilgili olup, saldırılar bu kez Türk Telekom’un DNS’lerine yönelik yapılmaktadır” açıklaması yapıldı.

Google çöktü mü sorusu, son bir saattir pek çok kullanıcının gündemindeki önemli konulardan birisi oldu. Bazı GSM operatörü kullanıcıları şu an Google servislerine erişemiyor. Bu uygulamaların içinde Youtube, Gmail ve Whatsapp gibi uygulamalar da yer alıyor.

Google’ın teknik sorularının paylaşıldığı haritada ise Türkiye’nin büyük bir bölümünde erişim sıkıntısının yaşandığı görüldü.

Hem mobil hem de sabit internet hatlarında sıkıntılar yaşayan kullanıcılar, sosyal medyadan şikayetlerini dile getirdi.

TÜRK TELEKOM’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Çok sayıda Türk Telekom abonesinin sosyal medyadaki mesajlarından sonra Türk Telekom’dan da açıklama geldi.

Türk Telekom’dan konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet erişiminde yaşanan problemlere dair, Türk Telekom olarak halkımızı ve paydaşlarımızı bilgilendirme sorumluluğumuz çerçevesinde açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Söz konusu erişim aksaklıkları, dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği ‘Siber Saldırı’ ile ilgili olup, saldırılar bu kez Türk Telekom’un DNS’lerine yönelik yapılmaktadır.

Türk Telekom’un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları, saldırıları bertaraf etmek, yurt içi ve yurt dışı internet trafiğini normal seyrinde devam ettirmek için yoğun bir çalışma içerisindedir.

Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan Türk Telekom’un, gerekli önlemleri alarak, kullanıcılarımızın bu saldırılardan etkilenmemesi için çalışmalarını sürdüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir