Connect with us

GÜNDEM

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Mültecilerin hepsini Saray’a al!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin dış politikasını eleştirerek, “Erdoğan geçen açıklama yapıyor. İdlib’den yeni kardeşlerimiz gelecek. Hepsini Saray’a al. Saray’da onların karnını doyur” dedi.

Published

on

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Üniversiteden attığınız hocaların kalemleri, kağıtları ve kitapları vardı. Şimdi aynı üniversiteye, Ankara Hukuk Fakültesi’nde elinde silahla Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne nişan alan bir adamı üniversiteye hoca yapacaksınız. Pes ya! Elinde kalem olanı atıyorsunuz, elinde silah olanı üniversiteye alıyorsunuz! Nedir bu Allah aşkına! Bu insan öğrencilere nasıl ders verecek? Türkiye’nin bunu aşması lazım. Nasıl olur da eline silah alan ve bunu da övünerek sosyal medyada paylaşan bir kişi üniversiteye hoca olarak atayacaksınız. Akla ve mantığa davet ediyorum bu ülkeyi yönetenleri!

“YÜZLERCE GAZETECİ HAPİSTE”

Osman Kaval 805 gündür hapiste. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) serset bırakın dedi. AHİM kararları uygulanmıyor. Yüzlerce gazeteci hapiste. Sözcü gazetesinin davası bunların en ilginci. FETÖ ile mücadelenin bayraktarlığını Sözcü yapıyordu. Buradan Sözcü gazetesi yazarlarına şükranlarımızı sunuyoruz, hiçbir baskıya boyun eğmediği için.

“AVRUPA’NIN ÇÖPÜNE MUHTAÇ HALE GELDİK”

Yurtdışından çöp ithal ediyoruz. Elin oğlu çöpünü Türkiye’ye gönderiyor. Neden? Neden Avrupa’nın çöpüne muhtaç haline geldik. Bizim de çöpümüz var. Kağıt topluyorlar, plastik topluyorlar. Siz şimdi bunların iflasına yol açıyorsunuz. Türkiye’nin geldiği tablo budur değerli arkadaşlar.

ERDOĞAN’A İDLİB YANITI: HEPSİNİ SARAY’A AL!

Erdoğan geçen açıklama yapıyor. İdlib’den yeni kardeşlerimiz gelecek. Hepsini Saray’a al. Saray’da onların karnını doyur. Yeni bir göç dalgası gelecek. Putin’e yalvarıyorlar. 1 milyon kişi arkadaşlar! Sordum bir yetkiliye: 1 milyon kişiyi siz Suriye toprağında tutabilecek misiniz? Verdiği cevap şu: Nasıl tutalım.

“BU İNSANLARA VATAN HAİNİ DENİR”

Tank Palet Fabrikasının özelleştirilmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Ben bütün vatandaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Dünya’nın neresinde böyle bir ihale gördünüz. Zaten bedava Katar Ordusu’na verdin. ‘Kiraladık’ dedi Erdoğan. Bereket versin, Ethem Sancak, ‘Ne kirası kardeşim. Kira mira ödemiyoruz’ dedi. Düşünebiliyor musunuz? Kankası Erdoğan’ı yalanlıyor. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişi yalan söyleyecek, doğruyu BMC’nin sahibi söyleyecek. Söyledim, bir daha söylüyorum. Kendi silah fabrikasını yabancı bir orduya 5 kuruş para almadan veren insanlara vatan haini denir!” diye konuştu.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir