Connect with us

DÜNYA

Hamaney konuştu

İran’ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney, ‘manevi oğlu’ olarak tanınan General Kasım Süleymani’nin öldürülmesi sonrası Irak’taki Amerikan askerlerini hedef alan saldırılarını değerlendirdi. “Dün gece ABD’ye atılmış bir tokattı” diyen Hamaney, Süleymani’nin cenazesinin ‘İran devriminin hala yaşadığını gösterdiğini’ söyledi.

Published

on

İran’ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney, kendisine en yakın isimlerden biri olan General Kasım Süleymani’nin öldürülmesi sonrası ABD’ye Irak’ta yaptıkları misilleme için “Dün gece ABD’ye atılmış bir tokattı” dedi. Hamaney, Amerikan askerlerinin bölgeyi terk etmesi gerektiğini söyledi.

Şiilerin kutsal kenti Kum’da, Şah rejiminin 1978’de yaptığı bir katliamla ilgili bir anma töreninde konuşan Hamaney, “ABD İran’ın düşmanıdır” ifadelerini kullandı. Süleymani’nin bir suikastla öldürülmesinin ‘İran devriminin hâlâ yaşadığının göstergesi olduğunu’ belirten Hamaney, cenazedeki kalabalıkların da ABD’ye bir tokat olduğunu söyledi.

YENİ NÜKLEER MÜZAKEREYE RET

İran’ın ruhani lideri, bölgedeki Amerikan varlığını bir ‘yolsuzluk kaynağı’ olarak niteleyip Amerikan askerlerinin Ortadoğu’dan çekilmesi gerektiğini belirtti. Hamaney, gelinen noktada Washington’la nükleer görüşmeleri yeniden başlatmanın Amerikan hakimiyetinin önünü açacağı uyarısında da bulundu.

‘SÜLEYMANİ BİLGE BİR ADAMDI’

Hamaney, Süleymani hakkında da, “Onun şahsiyetine ilişkin çok şey söylendi. Bizim dostumuz olan bu cesur ve cömert adam şu anda cennette bulunmakta” dedi. “Öncelikle şehit Süleymani cesur bir adamdı fakat aynı zamanda bilgiliydi” diyen Hamaney sözlerine şöyle devam etti: “Kendisi ve tüm askerleri cesur, bilge ve tedbirliydi. Her zaman yaptıklarında bir mantık var. Bu cesaret ve bu yetkinlik sadece askeri cephe alanında kullanılmadı siyasette de kullanıldı. Kendisi hem siyasi arenada cesurdu ve ikna ediciydi. Tüm bunlarla birlikte gerçek anlamda mümindi. Cesaretini, bilgeliğini hep Allah’ın yolunda kullandı.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir