Connect with us

3. SAYFA

Barış Pınarı Harekatı’nda 5. Gün

TSK ve Cihatçı Gruplar ve Özgür Suriye Ordusu’ndan oluşan Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad kentine batıdan giriş yaptı. Kentte şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin yaptığı açıklamada “Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 480 oldu” ifadesini kullandı.

Published

on

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şunlar kaydedildi:

“Barış Pınarı Harekatı kapsamında gece boyunca kara ve hava ateş destek vasıtaları ve İHA’larla desteklenen operasyonlar başarıyla devam etti. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 480 oldu.”

Suriye-Türkiye sınırındaki Tel Abyad ilçesinin güneydoğusundaki Suluk belde merkezi, harekat kapsamında YPG/PKK’den alındı.

RESULAYN KUŞATILDI

Dün geceden bu yana aralıksız uçaklarla bombardımana tabi tutulan Resulayn’da karadan ise obüs ve tanklarla mevziler vuruluyor. Bu sabah saatlerinde TSK ve SMO karadan 3 koldan zırhlı araçlarla kenti çember altına aldı. Kentin batısındaki sanayi bölgesinden, doğusundaki Tel Helef köyünden ve Ceylanpınar’a açılan sınır kapısından gerçekleştirilen saldırılar zaman zaman şiddetli çatışmalara dönüyor. Topçu atışıyla desteklenen operasyonda teröristler tarafından ateşlenen havan ve roket mermileri ise zaman zaman sınırı aşıp Ceylanpınar’a düştüğü kaydedildi. Çatışmaların yoğunlaşması üzerine sınır hattındaki mahallerde yaşayan vatandaşlar ise güvenli bölgelere veya akrabalarının yanlarına yerleşmek için ilçeden ayrıldığı görüldü.

[Haber görseli]

AKÇAKALE’YE HAVAN MERMİSİ ATILDI: 1 YARALI

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nda sınıra yakın bölgelerden biri olan Akçakale’de boşaltılan bir eve havan mermisi isabet etti. Bina daha önceden tahliye edildiği için ölen ya da yaralanan olmazken, TSK havan mermisinin geldiği terör örgütü PKK mevzilerini ateş altına aldı.

İKİ GÜN ÖNCE DE BİR EVE HAVAN MERMİSİ İSABET ETMİŞTİ

İki gün önce de Akçakale’de bir evin bahçesine Suriye’nin Tel Abyad kentinden gelen havan topu isabet etmişti. Havan topunun isabet ettiği anda kimsenin evde olmaması sayesinde, olayda herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı.

TSK VE SMO, TEL ABYAD KENTİNE BATIDAN GİRDİ

TSK ve Cihatçı Gruplar ve Özgür Suriye Ordusu’ndan oluşan Suriye Milli Ordusu(SMO) askerleri, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad kentine batıdan giriş yaptı. Kentte şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Fırat’ın Doğusu’na yönelik gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı beşinci gününde devam ederken, TSK ve SMO bölgede ilerliyor. YPG hedefleri Türk obüs ve topçu bataryaları tarafından yoğun ateş altına alınırken, TSK ve SMO Tel Abyad kentine bugün öğlen saatlerinde batıdan giriş yaptı. Kentte şiddetli çatışmalar yaşanırken, çatışma seslerinin Akçakale’den duyulduğu belirtildi. SMO da yaptığı yazılı açıklamada kente batıdan giriş yaptığını duyurdu.


TSK ve SMO, bu sabah Tel Abyad’ın batısına düşen ve 3 kilometre uzaklıkta bulunan Eynel Erus köyünü almıştı.
Öte yandan TSK’dan Tel Abyad ve Rasul Ayn bölgesi sınırına askeri sevkiyatlar bugün de devam etti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir