Connect with us

3. SAYFA

Irak’ta ölü sayısı: 44

Irak’ın başkenti Bağdat ile güney kentlerinde “yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmeti yoksunluğu” nedeniyle başlayan gösterilerde ölü sayısı 44’e yükseldi. Öğle saatlerinde polislerin protestoculara ateş açtığı haberi geldi. Bir ağır yaralı var.

Published

on

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak’ta 1 Ekim’den bu yana devam eden gösterilerde ölü sayısı 44’e yükseldi.

Öte yandan görgü tanıkları ise güvenlik güçlerinin, sokağa çıkma yasağına uymayan göstericileri dağıtmak için ateş açtığını belirtti.
Bağdat ile ülkenin güneyindeki bazı kentler 1 Ekim’den bu yana “işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yoksunluğu”nun protesto edildiği hükümet karşıtı gösterilere sahne oluyor.

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, televizyonda yaptığı açıklamada halka seslenerek, kabine revizyonunun olacağını ve dar gelirli Iraklılara temel gelir sağlayacaklarını duyurdu. Göstericilerin yolsuzluğun sona erdirilmesi taleplerinin haklı bir talep olduğuna dikkat çeken Abdülmehdi, hükümetin bu konunun üzerine gidebilmesi için yardıma ihtiyacı olduğunu açıkladı.

Gösteriler nedeniyle Bağdat’ın yanı sıra Zikar (Nasiriyye), Meysan (Amara) ve Babil (Hile) kentlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Öte yandan Katar, vatandaşlarını Irak’a yolculuk yapmamaları konusunda uyardı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir