Connect with us

GÜNDEM

Ankara’da İmralı rüzgarı esiyor

Terör örgütü PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan “tecrit” nedeniyle devam eden açlık grevi eylemlerinin yarın düzenlenecek basın açıklamaları ile son bulacağı iddia edildi. İmralı’daki görüşmelere avukatların yanı sıra siyasetciler ve kanaat önderlerinin de katılmasına izin çıktığı ileri sürüldü.

Published

on

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları Rezan Sarıca ve Newroz Uysal dün müvekkilleri ile görüşmek üzere İmralı Adası’na gitmişti. Görüşmeden sonra herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Ankara kulislerinde İmralı’daki görüşmelerden sonra önemli adımlar atılacağı konuşuluyor.

Apo’ya uygulanan tecriti protesto etmek amacıyla hapishanelerdeki PKK’lıların başlattığı açlık grevleri de yarın düzenlenecek bir basın açıklaması ile sona erdirilecek.

Bu amaçla açlık grevinde olanlara sağlık müdahalesi için bazı hastanelerde hazırlık yapıldığı iddia edildi..

“Çok olumlu gelişmeler var”

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Rudaw’a yaptığı açıklamada, “Açlık grevlerinin son bulacağına ilişkin bize verilen net bir tarih yok. Ancak şunu söyleyebilirim ki çok olumlu gelişmeler var ve herkeste iyimser bir hava var. Herkes artık grevin bittiğinin açıklanmasını bekliyor” dedi.

“Leyla Güven yarın açıklama yapacak”

Edinilen bilgilere göre 197 gündür açlık grevinde bulunan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven yarın bir basın açıklaması yaparak açlık grevlerine son verdiklerini açıklayacak.

Öcalan’ın avukatlarının da yarın açıklama yaparak, İmralı’daki görüşmeye ilişkin bilgi vermesi bekleniyor.

Kulislerde, İmralı’daki görüşmelere bundan sonra avukatların yanı sıra siyasetciler, kanaat önderleri ve toplumun diğer kesimlerinden belirlenen kişilerin de katılmasına izin çıktığı şekllinde iddialar bulunuyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir