Connect with us

SPOR

Kartal lideri devirdi

Süper Lig’de Beşiktaş ve Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi. Lider Başakşehir, 35’inci dakikada Robinho ile öne geçti. Atiba Hutchinson’ın, 42’nci dakikada attığı golle skora denge getiren Beşiktaş, 52’nci dakikada Burak Yılmaz’la üstünlüğü yakaladı.

Published

on

Spor Toto Süper Lig’in 28’inci haftasında Beşiktaş, lider Medipol Başakşehir’i konuk etti.

Medipol Başakşehir, 35’inci dakikada Robinho’nun golüyle maçta öne geçti. Edin Visca’nın ceza sahasına çevirdiği topu takip eden Robinho, kale alını önünde gelişine yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi.

Beşiktaş ise 42’nci dakikada Atiba Hutchinson’la skora denge getirdi. Adem Ljajic’in kullandığı kornerde Gökhan Gönül’ün kafa vuruşunu Mert Günok kurtardı. Dönen topta Hutchinson’ın topun gelişine yaptığı vuruşta top ağlarla gitti. İlk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi.

52’nci dakikada Burak Yılmaz’ın kaydettiği golle Beşiktaş öne geçti: 2-1.

Bu sonuçla Beşiktaş puanı 53’e yükseltti. Medipol Başakşehir ise 61 puanda kaldı.

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, hafta Çaykur Rizespor’u 7-2 mağlup ettikleri maçtaki ilk 11’i, Medipol Başakşehir karşısında da sahaya sürdü.

Beşiktaş’ta kalede Loris Karius görev alırken, geri dörtlü Gökhan Gönül, Domagoj Vida, Nicolas Isimat-Mirin ve Gary Medel’den oluştu. Savunmanın önünde Atiba Hutchinson ile Dorukhan Toköz şans bulurken, orta sahada Jeremain Lens, Adem Ljajic ile Caner Erkin oynadı. Forvette ise yine Burak Yılmaz şans buldu.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, da geçen haftaki 11’iyle sahaya çıktı. Kalede Mert Günok’a görev veren Avcı, savunma dörtlüsünü Caiçara, Mahmut Tekdemir, Attamah ve Clichy’den oluşturdu. Orta sahada Emre Belözoğlu, İrfan Can Kahveci, Visca, Mossoro ve Elia’yı oynatan deneyimli teknik adam, en uçta ise Robinho’ya forma verdi.

TARAFTARLAR TRİBÜNLERİ DOLDURDU

Beşiktaşlı taraftarlar, Medipol Başakşehir mücadelesine büyük ilgi gösterdi ve tribünleri tamamen doldurdu.

Beşiktaşlı futbolcular sahaya, “Benden sana kitap en güzel hediye” yazılı pankartla çıktı. Siyah-beyazlı oyuncular, seremoni öncesinde ise “180 yıllık şanlı mazisiyle, jandarma halkının hizmetinde” yazılı pankartı taşıdı.

Mücadele öncesi Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Can Bartu için saygı duruşu yapıldı.

Karşılaşmayı A Milli Futbol Takımı’nın eski teknik direktörü Mircea Lucescu da izledi.

MAHMUT TEKDEMİR 350’İNCİ MAÇINA ÇIKTI

Medipol Başakşehir’de en fazla maça çıkan oyuncu unvanını elinde bulunduran Mahmut Tekdemir, turuncu-lacivertli forma ile 350’nci resmi maçını Beşiktaş karşısında oynadı.

Deneyimli oyuncu, eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Medipol Başakşehir ile Süper Lig’de 279, Türkiye Kupası’nda 29, TFF 1. Lig’de 29 ve Avrupa kupalarında 13 maçta toplam 350 kez sahaya çıktı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir