Connect with us

DÜNYA

Hawking’in ailesi hemşiresine dava açtı

İngiliz evrenbilimci ve fizik profesörü Stephen Hawking’in ölümünden önceki 15 yıl boyunca bakımını üstlenen hemşire Patricia Dowdy’ye dava açıldı. Hawking ailesi hemşireyi, Hawking’in bakımında hatalar yapmakla suçluyor.

Published

on

ALS hastası olan İngiliz evrenbilimci ve fizik profesörü Stephen Hawking ile 15 yıl boyunca ilgilenen hemşire Patricia Dowdy hakkında dava açıldığı ortaya çıktı. Davayı, Mart 2018’de hayatını kaybeden Hawking’in ailesi açtı. 61 yaşındaki hemşire, Hawking’in bakımında hata yapmakla suçlanıyor.

Hawking, 14 Mart 2018’de hayatını kaybetmişti. Mail on Sunday gazetesi ise Dowdy’nin hemşire olarak çalışma izninin, açılan dava nedeniyle 2016’da askıya alındığını yazdı.

Habere göre, Londra’daki dava basına kapalı bir şekilde yürütülüyor. Hawking’in ölümünden bir süre önce işten çıkarıldığı anlaşılan hemşireye tam olarak hangi suçlamaların yöneltildiği bilinmiyor. Davanın en geç 21 Mart’ta sonuçlanmasının beklendiği belirtilirken, 61 yaşındaki hemşire Mail on Sunday’e ‘üzgün olduğunu’ söylemekle yetindi ve daha fazla yorum yapmadı.

Tarihin en önemli bilim insanları arasında sayılan Hawking’e 1964 yılında, 22 yaşında ALS teşhisi konmuş ve sadece birkaç yıl yaşayacağı söylenmişti. Hawking ise geçen martta 76 yaşında hayatını kaybedene dek çalışmalarını sürdürmüş, evrenin bilinmeyenlerini aydınlatmaya ve tezlerini dünya çapında konuşmalar yaparak anlatmaya devam etmişti.