Connect with us

Sinema

“Boyun kısa” diye Tom Cruise’a rol vermediler

Aksiyon filmi Jack Reacher’ın televizyon dizisinde Tom Cruise başrolde olmayacak. Nedeni ise “boyunun kısa olması.”

Published

on

Kahramanın yaratıcısı Lee Child’ın 2005’te yayımlanan kitabında Jack Reacher, “elleri tabak kadar büyük” olan 1.95 boyunda bir karakter olarak tasvir ediliyor. İlk iki filmde başrol oynayan ünlü yıldız Tom Cruise’un boyu ise 1.70 santimetre.

Child, BBC’ye yaptığı açıklamada, bu kararı okuyuculardan gelen eleştirileri dikkate alarak verdiklerini belirterek “Cruise iyi bir oyuncu. Ama sonuçta okuyucular haklı. Fiziksel özellikleri bu karaktere uymuyor. Cüsse, bu karakterin ana unsuru. Hikayeye göre Reacher içeri girince bir dakika falan bir şaşkınlık yaşamanız gerekiyor” dedi.

Bu nedenle, artık Tom Cuise ile film yapmayacaklarını söyleyen Child, “Yeni bir aktörle, Netflix ya da benzeri bir platform için dizi yapacağız. Tom Cuise’la ilgili düş kırıklığı yaşayan okuyucularımdan başrol için mükemmel adamı bulma konusunda yardım istiyorum” diye konuştu.

İKİNCİ FİLMDE GİŞE HASILATI DÜŞÜK

Tom Cruise’un Amerikan ordusundan emekli bir binbaşıyı canlandırdığı ilk Jack Reacher filmi 2012’de gösterime girmişti. Yönetmenliğini Christopher McQuarrie’ın yaptığı film dünya genelinde 218 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti.

2016’da ikincisi çekilen filmin hasılatı 162 milyon dolara düşmüştü.

Tom Cruise’ın kadrodan çıkarılmasında bu düşüşün de rol oynamış olabileceği belirtiliyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir