Connect with us

GÜNDEM

Tur otobüsü faciasında 3 kişi için 15’er yıl hapis istendi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin bölgesinde başlatmış olduğu, ‘Zeytin Dalı’ harekatını protesto etmek için Kocaeli 1 nolu F tipi Cezaevi’nde 3 günlük açlık grevi yapan, HDP milletvekilleri Selma Irmak, Çağlar Demirel, Gülser Yıldırım, Burcu Özkan Çelik, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye eski Başkanı Gültan Kışanarak, Tunceli eski Belediye Başkanı Edibe Şahin ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in de aralarında bulunduğu 22 kadın tutuklu ve hükümlüye 1 ve 3 ay arasında değişen disiplin cezaları verildi.

Published

on

Tur otobüsü faciasında 3 kişi için 15'er yıl hapis istendi

İzmir’den Muğla’nın Marmaris ilçesine Anneler Günü kutlamasına giden 24 kişinin can verdiği otobüs kazasıyla ilgili soruşturmasını tamamlayan Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianameyi hazırladı. İddianamede, araç sahibi tutuklu sanık Bülent Çetindağ ile turu düzenleyen Aysun Özkamalı ve Murat Ceylan hakkında, ‘Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

İzmir’den geçen 13 Mayıs’ta, Anneler Günü kutlaması için yola çıkan, kadın ve erkeklerin bulunduğu 34 yolcuyu taşıyan Armağan Sertbaş yönetimindeki tur otobüsü, Muğla- Marmaris Karayolu’nun Sakar Geçidi’nde, keskin virajların bulunduğu rampada kontrolden çıktı. Yolcuların çığlıkları arasında, virajda 30 metreden alt yola savrulan otobüs, bir otomobilin üzerine düştü. Kazada 24 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Kaza sonrasında otobüsteki arızanın belirlenebilmesi için hem akademisyen hem de çekirdekten yetişmiş tamircilerin bulunduğu bilirkişi heyeti oluşturuldu. Hurdaya dönen otobüs üzerinde inceleme yapan bilirkişi, aracın fren aksamında teknik arıza bulunduğunu saptadı. Bilirkişi heyeti raporunda, sağ arka tekerlekte bulunan fren teker silindiri ringinin yırtılmasıyla sağ arka tekerlekten fren hidroliğinin tamamen boşalması ve araç sahibinin aracın orijinal fren sistemi üzerinde değişiklik yapması kaza nedeni olarak gösterildi. Raporda ayrıca, midibüs sürücüsü Armağan Sertbaş’ın kurallara uyduğu, bu nedenle kusuru bulunmadığı belirtildi.

[Haber görseli]

İDDİANAMEYE GÖRE ARAÇ SAHİBİ VE TUR OPERATÖRLERİ SUÇLU

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı ilk iddianamenin, daha önce haklarında kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verilen turu düzenleyen Aysun Özkamalı ve Murat Ceylan hakkındaki kararın kesinleşmemesi nedeniyle, ek bilirkişi raporu alınması için iade edildiği öğrenildi.

Savcılığın ikinci kez aldırdığı bilirkişi raporunda ise Özkamalı ve Ceylan, turu düzenlemeleri için gerekli belgelerinin olmaması, araç koltuk sayısına ve aracın teknik durumuna dikkat etmemelerinden dolayı kusurlu bulundu. Bunun sonrasında iki bilirkişi raporunu da dikkate alan savcılık, araç sahibi tutuklu sanık Bülent Çetindağ ile turu düzenleyen Aysun Özkamalı ve Murat Ceylan hakkında, ‘Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir