Connect with us

EKONOMİ

iPhone 8 gelmeden kopyası geldi

Türkiye’ye geçtiğimiz ay kaçak yollarla sokulmaya çalışılırken yakalanan iPhone 8 kopyalarından anlaşılacağı üzere Çinliler 12 Eylül’den önce yeni telefonu görücüye çıkardı(!)

Published

on

Teknoloji dünyası yeni iPhone 8’in tanıtılacağı 12 Eylül tarihini beklerken bir yandan da Çin’den ilginç haberler geliyor. Aşağıdaki videodan da görebileceğiniz üzere, iPhone 8’in bir klon versiyonu hazırlanmış.

Videodaki telefonun yanlardan oldukça ince çerçevelere sahip olduğunu, Home tuşunun ekrana yedirildiğini ve arka tarafta da dual kamera sistemine yer verildiğini görüyoruz. Videoda gördüğümüz arayüz ya iOS’un kendisi ya da iOS’a benzer bir Android arayüzü.

Türkiye’de havalimanında yakalanan örneklerde ise iPhone 8 klonlarında bir arayüz değil de direkt iOS çalıştığını görmüştük. Dolayısıyla bu cihazlarda da gerçekten iOS olma ihtimali olması kuvvetle muhtemel.

Bir akıllı telefon satışa sunulduktan sonra klon versiyonlarının da hazırlandığını görmüştük ama henüz resmi duyuru gelmeden o modelin klonunun hazırlanması daha önce rast gelmediğimiz ilginç bir durum. Şu sıralar Steve Jobs Sahnesi’nde yeni iPhone’ları tanıtmaya odaklanan Apple’ın konuyla ilgili nasıl bir aksiyon alacağını (belki de aldığını) yakın gelecekte görebiliriz.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir