Connect with us

DÜNYA

Mısır’da ikinci bir kilise daha bombalandı: 11 ölü

Mısır’ın Tanta şehrindeki bir kilisede meydana gelen patlamada en az 25 kişi hayatını kaybetmiş, 71 kişi yaralanmıştı. Mısır’da ikinci saldırı haberi ise İskenderiye’den geldi. İskenderiye kentindeki bir kilisenin önünde terör saldırısı gerçekleşti.

Published

on

Sağlık Bakanlığı ikinci saldırıda 11 kişinin öldüğünü, 40 kişinin de yaralandığını açıkladı. AP ajansı yaralı sayısını 30, AFP ise 66 olarak verdi. İkinci saldırıyı canlı bombanın düzenlediği ortaya çıktı. AFP’nin haberine göre terör saldırılarını DEAŞ’ın üstlendiği iddia edildi.

Mısır’da başkent Kahire’nin kuzeyinde, Nil Deltası’ndaki Garbiya iline bağlı Tanta’daki Saint George Kilisesi’nde meydana gelen patlamada bilgilere göre en az 25 kişi hayatını kaybetti, 71 kişi yaralandı.

Kilisede bir bombanın patlatıldığı ya da intihar bombacısı ihtimalleri değerlendiriliyor.

Mısır devlet televizyonu, Başbakan Şerif İsmail’in olayla ilgili bilgi almak için İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar ile telefonda görüştüğünü aktardı. Başbakan İsmail yaptığı açıklamada olayı “açık bir terör eylemi” olarak nitelendirdi. Saldırıyla ilgili soruşturma için Mısır Başsavcısı Nebil Sadık’ın görevlendirildiği duyuruldu.

AFP haber ajansına konuşan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü General Tarık Atiya da patlamanın kilise mihrabına yakın bir noktada meydana geldiğini söyledi.


Hristiyanlar tarafından Hz. İsa’nın Kudüs’te girdiği gün Palmiye Pazarı olarak kutlanıyor. Patlamanın ardından güvenlik güçlerinin kilise civarında başka patlayıcıların da bulunması ihtimaline karşı çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

İSKENDERİYE’DE İKİNCİ PATLAMA YAŞANDI

Mısır basını ilk saldırının ardından bu kez Mısır’ın İskenderiye kentinde bir kilise önünde bomba patladığını duyurdu. Sağlık Bakanlığı ikinci saldırıda 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 40 kişinin de yaralandığını açıkladı. AP ajansı yaralı sayısını 30, AFP ise 66 olarak verdi.

Patlama anında Afrika ve İskenderiye Patriği 2. Theodoros’un kilisede olduğu ama yara almadığı aktarıldı.

İkinci saldırının canlı bombayla düzenlendiği belirlendi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir