Connect with us

DÜNYA

Rusya’dan İngiltere’ye: Abes…

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson’un Rusya ziyaretini iptal etme gerekçesine abes bulduğunu açıkladı.

Published

on

Daha önce NATO dışişleri bakanları ile yapacağı bir toplantının tarihinin değişmesi nedeniyle Moskova ziyaretini erteleyen Johnson, bu kez ziyareti iptal etti. İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson’ın, 10 Nisan’da yapacağı söz konusu ziyareti, Suriye’deki son gelişmeler nedeniyle iptal ettiğini açıklamıştı.

“KENDİ GERÇEKLİKLERİNDE YAŞIYORLAR”

İngiltere’nin Moskova Büyükelçiliği’nden Sputnik’e konuşan bir kaynak da Rusya Dışişleri Bakanlığı’na konuyla ilgili bilgi verildiğini ve yeni bir ziyaret için bir tarih belirlenmediğini aktardı.

Konu hakkında açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sözcüsü Mariya Zaharova, şunları söyledi: “Batılı meslektaşlarımızın kendi gerçekliklerinde yaşadıklarını düşünüyoruz. Kendi başlarına kurmaya çalıştıkları ortak planları, abes gerekçeler öne sürerek yine kendi başlarına yıkıyorlar.”

Rusya’nın her zaman uluslararası hukuka uygun, istikrarlı ilişkiler kurulması çağrısında bulunduğunu ifade eden Zaharova, istikrar ve tutarlılığının Batılı ülkelerin dış politikasının karakteristiği olmaktan çok uzun zaman önce çıktığını savundu.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir