Connect with us

DÜNYA

Rusya: ABD kimyasal iddiasını kanıtlayamadı

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Suriye’de Şayrat Hava Üssü’nün vurulmasının üstünden 24 saat geçmesine rağmen, Suriye ordusunun elinde kimyasal silah olduğu yönündeki iddiaları destekleyecek kanıt sunamadığını söyledi.

Published

on

Gazetecilere konuşan Konaşenkov, “Bir gün geçmesine rağmen ne Pentagon ne de ABD Dışişleri Bakanlığı, üste kimyasal silah bulunduğuna dair kanıt sundu” dedi.

Şayrat Üssü’nü onlarca ABD temsilcisinin, itfaiye görevlileri, polis ve Suriye askerinin ziyaret ettiğini belirten Konaşenkov, üste kimyasal silah bulunan depo tespit edilmediğini ifade etti.

“HER ŞEY YİNE DİŞ MACUNU TOZU OLAYINA BENZİYOR”

Konaşenkov, “Üste kimse gaz maskesi takmıyor ve kendilerini gayet iyi hissediyorlar. Bu nedenle akıllara şu soru geliyor: ABD Başkanı’na kimyasal silah bulunduğuna dair ‘kanıtı’ kim sundu? Birçok şey yine diş macunu tozu olayına ve İngiltere Başbakanı’na Irak’ta kimyasal silah bulunduğu iddia edilen raporlara benziyor” ifadelerini kullandı.
Konaşenkov, Şayrat Üssü’nde kimyasal silah bulunduğu iddialarının kanıtlanmasının tek yolunun da üsse uzmanlar gönderilmesi olduğunu ifade etti.

COLIN POWELL’IN ASILSIZ İDDİALARI

Eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, BM’de yaptığı bir konuşmada elinde tuttuğu küçük bir cam tüp içindeki maddeyi, Irak hükümetinin elinde kitle imha silahları bulunduğunun kanıtı olarak göstermişti. Fakat Irak işgaline gerekçe olarak kullanılan bu iddianın aslı olmadığı ortaya çıkmıştı.

ABD ve İngiltere, bunu kanıt göstererek müttefikleriyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) onayı olmadan Irak’ı işgal etmişti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir