Connect with us

DÜNYA

Rusya ile ABD’nin çatışmasına ramak kaldı

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, ABD’nin Suriye saldırısının ardından yaptığı açıklamada ‘ABD ile çatışmaya ramak kalmıştı’ ifadesini kullandı.

Published

on

ABD’nin Suriye’ye düzenlediği saldırıyı değerlendiren Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’nin meşru hükümetiyle öfkeli bir şekilde mücadele edeceğinin görüldüğü yorumunda bulundu.

Medvedev, Rus personeli vurmaktan kaçınmak için ABD’nin saldırı öncesi kendilerini bilgilendirdiğini belirtti.

Medvedev, “ABD ile çatışmaya ramak kalmıştı” ifadesini de kullandı.

Facebook hesabından açıklamada bulunan Medvedev, “Ana düşman DEAŞ’a karşı ortak mücadele sergilemek yerine Trump yönetimi, Suriye’deki meşru hükümetle öfkeli bir şekilde mücadele edeceğini gösterdi. Saldırı, uluslararası hukuk normları ihlal edilerek ve BM’nin onayı olmadan düzenlendi. Ayrıca ABD’ye yönelik bir saldırıyla ilgisi olmayan bir askeri operasyon için ABD Kongresi’ne ön bildirimde bulunulmadı” dedi.

Medvedev, ABD’nin bu saldırıyla Rusya ile çatışmanın eşiğine geldiğini de vurguladı.

LAVROV DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da ABD’nin Suriye hava üssüne yaptığı saldırının, 2003’te Batı’nın Irak’a Birleşmiş Milletler izni olmadan yaptığı müdahale yorumunda bulunmuştu. ABD’li askeri kaynaklar ise saldırı öncesi Rusya’nın bilgilendirildiğini ifade etmişlerdi. Rusya, ABD ile hava güvenliği anlaşmasını askıya almıştı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir